Η μυστηριώδης γυναίκα που έσπασε την απαγόρευση των γυναικών στο Άγιον Όρος. - Ο θυμωμένος Έλληνας

ΜεΑυτή η φωτογραφία του 1903 μιας γυναίκας στο Άγιο Όρος, η οποία δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα εκείνη την εποχή, παραμένει ακόμα ένα μυστήριο, με μερικούς μοναχούς να ισχυρίζονται ότι πιστεύουν ότι το άγνωστο θηλυκό στα αριστερά ήταν η ίδια η Παναγία.

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι γυναίκες δεν επιτρέπονται σε κανένα από τα είκοσι μοναστήρια του Αγίου Όρους  (Άγιο Όρος) ή οπουδήποτε στο ίδιο το βουνό, κανόνας που εφαρμόζεται αυστηρά από τον τέταρτο αιώνα, όταν χτίστηκε το πρώτο μοναστήρι περιοχή.

Ήταν η παραμονή των ετήσιων «εννέα ημερών» της Παναγίας , και σύμφωνα με το έθιμο στο μοναστήρι, ήρθε η ώρα να δώσουμε στους φτωχότερους μοναχούς, τους λεγόμενους «βιολοντσελίστας» ή αυτούς που πέρασαν τη ζωή τους σε μικρά δωμάτια, λίγη φιλανθρωπία, κάτι που θα διευκολύνει λίγο τη δύσκολη ζωή τους.Όπως λένε οι μοναχοί, η μόνη γυναίκα που επιτρέπεται στο Άγιον Όρος είναι η Παναγία. εξ ου και η εμφάνιση αυτού που φαίνεται να είναι γυναίκα στη κοκκώδη, ασπρόμαυρη φωτογραφία.
21ταν 21 Αυγούστου 1903 με το παλιό ημερολόγιο, το οποίο ακολουθεί το Άγιον Όρος. Οι μοναχοί είχαν κληθεί να συναντηθούν από καμπάνες που είχαν χτυπήσει στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συνήθως απομονωμένοι μοναχοί είχαν συγκεντρωθεί και στέκονταν στην ουρά για να λάβουν τα αναγκαία φυλλάδια από τους άλλους μοναχούς. Ωστόσο, αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που οι μοναχικοί μοναχοί θα λάμβαναν την ετήσια φιλανθρωπία, επειδή τα πενιχρά οικονομικά του μοναστηριού δεν επέτρεπαν να συνεχιστεί η ελεημοσύνη για έναν ακόμη χρόνο.Ένας από τους μοναχούς, με το θρησκευτικό όνομα «Γαβριήλ», είχε κάμερα και ήθελε να απαθανατίσει την τελευταία φορά που οι μοναχοί έπρεπε να συγκεντρωθούν για να λάβουν την ελεημοσύνη.Σύμφωνα με την ιστορία του μοναστηριού, ο Γαβριήλ είδε σύντομα ένα θαυμαστό θέαμα μπροστά του. Μέσα σε όλους τους συγκεντρωμένους μοναχούς, εμφανίστηκε ξαφνικά μια μυστηριώδης γυναίκα, όλη στα μαύρα. Δεν δίστασε, αλλά άρχισε αμέσως να φωτογραφίζει, μια επίπονη διαδικασία εκείνη την εποχή.Οι μοναχοί ήταν πεπεισμένοι ότι η γυναίκα στην κοκκώδη φωτογραφία ήταν η Παναγία, η οποία εμφανίστηκε για να εκφράσει τη θλίψη της και να δείξει στους μοναχούς ότι δεν πρέπει να σταματήσουν τα καλά τους έργα ελεημοσύνης στους φτωχότερους μοναχούς. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο επέτρεψε στον μοναχό Γαβριήλ να την φωτογραφίσει.Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος έδειξε τη φωτογραφία στους υπόλοιπους συναδέλφους του μοναχούς, δεν άργησε να καταλάβουν τι είχε συμβεί πραγματικά. Και αποφάσισαν να συνεχίσουν τα ετήσια αγαθά φιλανθρωπικά τους έργα για να δοξάσουν τον Θεό και τον Μακαριότητά Του.Η φωτογραφία ήταν κρυμμένη για πολλά χρόνια στα αρχεία της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, και κυκλοφόρησε στο κοινό μόνο το 1997.Οι θρησκευτικοί προσκυνητές βλέπουν την εικόνα ως αδιαμφισβήτητη φωτογραφική επιβεβαίωση ενός μεγάλου θαύματος στο μοναστήρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος επίσης είδε και θαύμασε τη φωτογραφία σε μία από τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.Όταν οι γυναίκες πάτησαν το πόδι τους στο Άγιον Όρος

Το Άγιο Όρος είναι φυσικά μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα . Ωστόσο, η Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους και τα αθωνικά ιδρύματα έχουν ειδική δικαιοδοσία, η οποία επιβεβαιώθηκε κατά την εισαγωγή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (ο πρόδρομος της ΕΕ).

Αυτό εξουσιοδοτεί τις αρχές του μοναστηριακού κράτους να ρυθμίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών στο έδαφός του. Συνεπώς, εξακολουθεί να ισχύει ότι μόνο τα αρσενικά επιτρέπεται να εισέρχονται στο έδαφος του Αγίου Όρους.Ωστόσο, το ιερό του Αγίου Όρους έχει παραβιαστεί δώδεκα φορές (επίσημα τουλάχιστον) από το έτος 382. Τα παρακάτω είναι τα περιστατικά στα οποία είναι γνωστό ότι συνέβη.

- Το 382 από την Πλακεντία, κόρη του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α.
- Το 1081 και το 1108 από οικογένειες βοσκών (αριθμούσαν περισσότερες από 300).
- Το 1345 από την Ελένη, σύζυγο του Σέρβου αυτοκράτορα Στέφαν Ντούσαν.
- Το 1404 από τη σύζυγο του Ιωάννη Παλαιολόγου.
- Το 1854 από μια ομάδα νεαρών κοριτσιών που ζήτησαν προστασία μετά την εξέγερση της Χαλκιδικής.
- Το 1905 από τη νεαρή Ρωσίδα πριγκίπισσα Τατιάνα Νικήτα.
- Το 1929 από την Αλίκη Διπλαράκου, την Ελληνίδα «Μις Ευρώπη» - ντυμένη ως άντρας!
- Το 1931 από τη Γαλλίδα δημοσιογράφο Maryse Choisy, η οποία μεταμφιέστηκε ως ναυτική και έγραψε για την εμπειρία της σε ένα βιβλίο με τίτλο "One Month With Men".
- Το 1948 από μια ομάδα γυναικών από τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας που έσπασαν τη φρουρά και μπήκαν καθώς τους κυνηγούσε ο Ελληνικός Στρατός κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.
- Το 1953 από την Αμερικανίδα δασκάλα Cora Miller.
- Το 1971 από τη Γαλλίδα φιλόλογο Jacqueline Michele και τους Ιταλούς Luisa Barbarito και Maria Pastterla.

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος Μαλβίνα Καράλη ήταν η πιο πρόσφατη γυναίκα που έσπασε την απαγόρευση και εισήλθε στο έδαφος του Αγίου Όρους, όταν, όπως ισχυρίζεται, μπήκε στο ιερό ντυμένη ως άνδρας τη δεκαετία του 1990.




Επιμέλεια μετάφρασης και αντιγραφής από τά Αγγλικά:

 Ιωάννης Ελευθερίου.

Πηγή:greekreporter.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας