Η Λίστα των 16 τρομοκρατικών επιθέσεων ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΊΩΝ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ ΕΔΆΦΟΥΣ από το 1973 μέχρι την τελευταία το 1991...| Ο Θυμωμένος Έλληνας




Του Ιωάννη Ελευθερίου
Ο πρεσβευτής του ανύπαρκτου κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, απείλησε ευθέως την χώρα μας -εξαπέλυσε έμμεση τρομοκρατική απειλή- σε συνέντευξή του στην ελληνόγλωσση σελίδα του ρωσικού Sputnik.

Ο Πρέσβης τών ΠαλαιστινίωνΑναφερόμενος  στις σχέσεις του μορφώματός του με την Ελλάδα -η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος- ο κ. Τουμπάσι απείλησε ευθέως τη χώρα μας:

«Εντωμεταξύ έχετε συνάψει σχέσεις με το Ισραήλ που θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Ανησυχούμε για την Ελλάδα», είπε και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

»Μερικοί εκ των πιλότων αυτών μπορεί να έχουν διαπράξει εγκλήματα», είπε.


Εγώ ως Θυμωμένος Έλληνας αυτά είδα σαν εγκλήματα στην Ελλάδα..!!!
Η Λίστα των 16 τρομοκρατικών επιθέσεων ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΊΩΝ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ ΕΔΆΦΟΥΣ από το 1973 μέχρι την τελευταία το 1991...


Ναι την ίδια εποχή που υποτίθεται ο Ανδρέας τα είχε καλά με τον Γιασέρ Αραφάτ πέθαιναν Έλληνες στο όνομα της "ελευθερίας" της Παλαιστίνης...

1️⃣ 5 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1973
Δύο ένοπλοι "Παλαιστίνιοι", από την οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης» του Αμπού Νιντάλ, επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς στην αίθουσα transit, του Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα, βρίσκονταν περίπου 2.000 άτομα. Τρεις νεκροί και 58 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης.

2️⃣ 8 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1974
Επιβατικό αεροπλάνο της TWA, που εκτελούσε πτήση από το Ισραήλ στην Ελλάδα, ανατινάζεται πάνω από το Αιγαίο, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 88 επιβατών του.

3️⃣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 1978 
Τρεις μήνες μετά την ιστορική επίσκεψη, του Αιγύπτιου προέδρου Ανουάρ Σαντάτ, στην Ιερουσαλήμ, ο παλιός του φίλος Γιουσούφ αλ-Σιμπάι πυροβολείται και σκοτώνεται από δύο ενόπλους ενώ συμμετείχε σε διάσκεψη, στη Λευκωσία.
Οι δολοφόνοι συλλαμβάνουν ομήρους και προσπαθούν να καταλάβουν ένα αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Δεκαπέντε Αιγύπτιοι κομάντος, που στέλνονται για να βοηθήσουν, σκοτώνονται από Κύπριους εθνοφρουρούς, λόγω κακής επικοινωνίας.

4️⃣ 3 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1981 
Γίνεται βομβιστική επίθεση, σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, επί της οδού Φίλωνος, στο Πειραιά.
Αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης, ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν εβδομήντα δύο.
Την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, ανέλαβε η παλαιστινιακή οργάνωση «15 Μάη».

5️⃣ 10 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1981  
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια επίθεση (με δύο βόμβες μεγάλης ισχύος, οι οποίες εξερράγησαν με διαφορά πέντε λεπτών) σημειώθηκε εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας.

6️⃣13 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1983
Απόπειρα δολοφονίας, με τηλεχειριζόμενη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, του Σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα.
Σκοτώνεται ένα άτομο, από την ασφάλεια του.
Την ευθύνη ανέλαβε, η Παλαιστινιακή οργάνωση «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης», μαζί με τον Ελληνικότατο, Άκρο-Αριστερής ιδεολογίας «ΕΛΑ».

7️⃣ 28 ΜΑΡΤΊΟΥ 1984 
Η Επαναστατική Οργάνωση, "Σοσιαλιστών Μουσουλμάνων" (που δρούσε κάτω από τις εντολές του Αμπού Νιντάλ), αναλαμβάνει την ευθύνη, για τη δολοφονία, του βρετανού μορφωτικού ακολούθου Κεν Γουίτ.

8️⃣ 6 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1984 
Η Παλαιστινιακή οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης» και τα πρωτοπαλίκαρα του Αμπού Νιντάλ, κάνουν επίθεση με ρουκέτα, που έπληξε επιβατικό αεροπλάνο, των Ιορδανικών Αερογραμμών, κατά την ώρα της απογείωσής του, από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

9️⃣ 7 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1985 
Δεκατρείς άνθρωποι, περιλαμβανομένων έξι Βρετανών, τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

🔟 31 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1985 
Έκρηξη βόμβας, σε αστικό λεωφορείο γεμάτο μαθητές, που είχε προορισμό την Αργυρούπολη, με αποτέλεσμα, τον σοβαρό τραυματισμό 28 ατόμων.

1️⃣1️⃣2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1986 
Μια βόμβα εξερράγη, σε Μπόινγκ 727 της TWA, καθώς πλησίαζε στο Ελληνικό.
Τέσσερις επιβάτες σκοτώθηκαν, πέφτοντας από την τρύπα, που δημιουργήθηκε στο κύτος του αεροπλάνου.

1️⃣2️⃣ 2Ο ΜΑΡΤΊΟΥ 1988
Έκρηξη βόμβας, στη καφετέρια Oscar, στην Γλυφάδα.
Το μαγαζί, καίγεται ολοσχερώς.
Την ευθύνη ανέλαβε, η Παλαιστινιακή οργάνωση, «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης», μαζί με τον Ελληνικότατο «ΕΛΑ».

1️⃣3️⃣ 11 ΜΑΪΟΎ 1988-
Περίπου 10:20 το πρωί. Ένα αυτοκίνητο, γεμάτο εκρηκτικά, ανατινάχθηκε. Σκοτώθηκαν μία γυναίκα και ένας συνταξιούχο. Άλλα 18 άτομα τραυματίστηκαν βαριά. Άλλοι υπέστησαν εγκαύματα και άλλοι νευρικό κλονισμό. 200 μέτρα από το σημείο έκρηξης βρέθηκε ένα χέρι. Λίγο πιο πέρα ένα πολτοποιημένο κρανίο, στο καπώ ενός αυτοκινήτου γεννητικά όργανα και στην άσφαλτο ανθρώπινα εντόσθια. Ο κεντρικός δρόμος της Λευκωσίας είχε μετατραπεί σε ένα εφιαλτικό τοπίο....
Ο 27χρονος Παλαιστίνιος Ομάρ Αχμέτ Χουίλο, που συνελήφθη 200 μέτρα μακριά, βρισκόταν στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του φοιτητή....

1️⃣4️⃣ 11 ΙΟΥΛΊΟΥ 1988
Άλλη μια μαζική αιματηρή επίθεση, ενόπλων της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης», στο κρουαζιερόπλοιο «City of Poros», που μετέφερε τουρίστες, σε περιήγηση, στα νησιά του Σαρωνικού.
Είχε προηγηθεί η έκρηξη, ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο Τροκαντερό (εκεί όπου βρίσκεται τώρα η νέα μαρίνα Φλοίσβου) λίγη ώρα μετά, την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου.
Ένας εκ των Αράβων ενόπλων, ο Μοχάμεντ Σοζάντ Αντνάν, ο οποίος επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο, άρχισε να πυροβολεί κατά των επιβατών, όταν το «City of Poros» ήταν εν πλω, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα επιβατών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

1️⃣5️⃣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 1990
Βομβιστική επίθεση, εναντίον Εταιρείας ασφαλείας (της αποδόθηκε ότι εκπροσωπεί ισραηλινά συμφέροντα) στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Χαλάνδρι.
Την ευθύνη ανέλαβε, η Παλαιστινιακή οργάνωση «Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης».

1️⃣6️⃣ 19 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 1991
Μια εκκωφαντική έκρηξη, παγώνει ολόκληρο το κέντρο της Πάτρας, αλλά και μακρύτερα από αυτό.
Μια φονική έκρηξη βόμβας, στην οδό Βότση 12-14 στην Πάτρα, στα γραφεία μιας εταιρείας courier, κόστισε τη ζωή έξι Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, που απλώς έτυχε, είτε να εργάζονται εκεί..... είτε να διέρχονται από το σημείο.

Ιωάννης Ελευθερίου
.
Πηγη( Διάφορες δημοσιεύσεις από τη Μηχανή του Χρόνου, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας