Δοκιμή για πρώτη φορά κατευθυνόμενης βόμβας από το τουρκικό δικινητήριο UCAV Aksungur


Λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη δοκιμή μιας βόμβας ανεμοπορίας MAM-T από το τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci, μια νέα δοκιμή ακολούθησε. Αυτή τη φορά όμως με διαφορετικό οπλισμένο UAV, το επίσης δικινητήριο Aksungur το οποίο κατασκευάζεται από την Turkish Aerospace (ΤΑΙ), ενώ το Akinci είναι δημιουργία της Baykar.

Το Aksungur δοκίμασε χθες, 24 Απριλίου, την κατευθυνόμενη βόμβα KGK-82 για πρώτη φορά, χτυπώντας στόχο στο έδαφος σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Η διαφορά εδώ είναι πως η βόμβα είναι μεγάλου μεγέθους, με βάρος 340 κιλά, ουσιαστικά ένα κιτ μετατροπής συμβατικών βομβών των 500 λιβρών σε κατευθυνόμενα όπλα, με σύστημα πτερυγίων που αναπτύσσονται μετά την ρίψη, με θεωρητική εμβέλεια έως και τα 100 χιλιόμετρα και ακρίβεια έως 10 μέτρα.

Το δικινητήριο Aksungur της TAI είναι και αυτό νέο καθώς έχει εμφανιστεί από το 2019 και είναι ακόμη σε φάση δοκιμών. Έχει ωφέλιμο φορτίο 750 κιλών, με ικανότητα παραμονής στον αέρα σχεδόν 2 μέρες (!)και εμβέλεια 6.000 χιλιομέτρων, ενώ φέρει 6 σημεία ανάρτησης οπλισμού κάτω από τις πτέρυγες. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη με το Akinci, το οποίο είναι παρεμφερών προδιαγραφών δείχνει πόσο εσωτερικά ανταγωνιστικός είναι ο τομέας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Τουρκία, με κρατικές εταιρίες (ή κρατικά επιδοτούμενες) να εξελίσσουν παρόμοια συστήματα.


Πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας