Ξέφυγε η σύγκρουση με την Ρωσία - HΠΑ: "Στείλαμε δυνάμεις στην Ουκρανία - Η δύναμη τους μπορεί να αυξηθεί " - Εντοπίστηκαν και τουρκικές ειδικές δυνάμεις! (βίντεο)


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε επίσημη αποκάλυψη προχώρησαν οι ΗΠΑ, μέσω της πρεσβείας τους στο Κίεβο, καθώς ανακοίνωσαν πως στην Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές δυνάμεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως σημείωσαν πως “ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με την κατάσταση”.

Στην Ρωσία επικρατεί οργή για την αμερικανική ανακοίνωση. Η Μόσχα αναφέρει πως “πρόκειται για καθαρή απειλή” και τονίζει πως η αμερικανική ανακοίνωση υπονοεί πως η Ουάσιγκτον θα στείλει επιπλέον δυνάμεις.

Αυτός ήταν και ο πραγματικός σκοπός της αμερικανικής ανακοίνωσης.

Ταυτόχρονα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν αναπτυχθεί και τουρκικές δυνάμεις ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

“Aμερικανικές δυνάμεις στην Ουκρανία”

Σε συνέντευξη τύπου της του Ουκρανού πρωθυπουργού, Denis Shmyhal, με την πρέσβειρα των ΗΠΑ, Christina Queen ειπώθηκαν τα εξής:

“Ενώ είμαστε εδώ, δεκάδες χιλιάδες ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και μέσα στο ουκρανικό έδαφος της Κριμαίας. Οι αριθμοί τους αυξάνονται συνεχώς.

Δείτε εδώ το βίντεο στο 13.30 η αποκάλυψη

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ανησυχούν βαθιά για αυτή την κλιμάκωση.

Η Ουκρανία έχει δείξει εξαιρετική αυτοσυγκράτηση στην αντιμετώπιση των ρωσικών προκλήσεων. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι η Ουκρανία του 2021 και οι Ένοπλες Δυνάμεις της διαφέρουν σημαντικά από το 2014.

Ο ουκρανικός Στρατός έχει γίνει μία από τις πιο επαρκείς δυνάμεις της Ευρώπης σήμερα και οι ΗΠΑ είναι περήφανες που οι κοινές προσπάθειες ασφαλείας μας έχουν συνεισφέρει σε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Εμείς και οι συνεργάτες μας θα βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα.

Όσον αφορά για την ερώτηση αν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αν χρειαστεί, να αυξήσουν τις δυνάμεις τους στο έδαφος της Ουκρανίας, η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε:

“Εμείς παρατηρούμε συνεχώς την κατάσταση στην Ουκρανία και αξιολογούμε τις ανάγκες της ουκρανικής πλευράς.

Υπάρχουν 160 Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία σε μόνιμη βάση και αν η απαίτηση αλλάξει και ο αριθμός τους χρειαστεί να αυξηθεί, θα το λάβουμε υπόψιν”.


Ρωσικά ΜΜΕ: Τουρκικές δυνάμεις στο Ντονμπάς

“150 Τούρκοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Πηγές από την πόλη της Μαριούπολης έχουν αναφέρει πως μια ομάδα Τούρκων έχει μεταφερθεί στην πόλη και κρίνοντας από τον εξοπλισμό τους πρόκειται για ειδικές δυνάμεις.

Ίσως πρόκειται για τουρκική μισθοφορική εταιρεία (εννoούν την SADAT).

Πάντως οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις θα συντονίσουν την δράση τους και τις αποστολές των μισθοφόρων που έχουν αφιχθεί από την βόρεια Συρία. Πρόκειται για το σενάριο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, εντοπίστηκε στην Μαριούπολη συγκέντρωση εξοπλισμού και παρουσία ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών.

Η άφιξη των τουρκικών δυνάμεων σηματοδοτεί την έναρξη ουκρανικής επίθεσης” καταλήγει ρωσικό ΜΜΕ..


Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας