ΑΝΤΑΡΣΙΑ: ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ.



Σύμφωνα με την καταγγελία, αξιωματικοί αντέδρασαν έντονα όταν στρατιώτης χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα.

Εθνικιστική συμπεριφορά σε στρατόπεδο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη μονάδα 194 MLRS καταγγέλει η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», κάνοντας λόγο για «χουντικές ρητορικές» και «αλυτρωτικά κηρύγματα» 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά τις καταγγελίες αυτές υπήρξαν αναφορές για πιθανή παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  "ύποπτων" φαντάρων και στοχοποίηση μερικών ως "ενόχων" για τις καταγγελίες λόγω των αναρτήσεών τους σε αυτά».  

Για αυτόν τον λόγο η παράταξη της Ανταρσία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.00 στον Λευκό Πύργο στηρίζοντας την πορεία ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στις 17/4, στις 12:00 στον Λευκό Πύργο.  

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε

Όπως αναφέρεται στο «Δίκτυο Σπάρτακος» το περιστατικό σημειώθηκε στο στρατόπεδο Ράμναλη στον Λαγκαδά, όταν στρατιώτης αναφέρθηκε με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» στη γειτονική χώρα, προκαλώντας όπως καταγγέλεται την οργή των αξιωματικών.

Μάλιστα καταγγέλεται ότι η ταραχή των αξιωματικών ήταν έντονη στέλνοντας το μήνυμα ότι όποιος έχει αντίστοιχες απόψεις «δεν έχει θέση στη μονάδα, πρέπει να σηκωθεί και να πάει αλλού».

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας