Τέλος οι διερευνητικές; - Άγκυρα: "Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας - Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων" (βίντεο)

Τέλος οι διερευνητικές; - Άγκυρα: "Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας - Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων" (βίντεο)



twitter sharing button

linkedin sharing button

 Ελληνοτουρκικά 
Τέλος οι διερευνητικές; - Άγκυρα: "Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας - Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων" (βίντεο)

"Δεν νοιώθει άνετα η τουρκική πολιτική ηγεσία

sharethis sharing button

Για ένα πολύ “σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που είχαμε χρόνια να δούμε σε τέτοιο επίπεδο δηλαδή μεταξύ υπουργών Εξωτερικών” κάνουν λόγο τουρκικές κυβερνητικές πηγές.

Η Άγκυρα είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Μιλά για “μαχαιρώματα” ενώ στην αρχή υπήρχε αμηχανία και ένα σοκ, ένας αιφνιδιασμός σχολιάζουν τουρκικές πηγές.

Κατά τα 5 πρώτα λεπτά στο δείπνο των υπουργών Ελλάδας – Τουρκίας, επικρατούσε «παγωμάρα», όχι μόνο μεταξύ των Δένδια και Τσαβούσογλου αλλά συνολικά μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Μετά από λίγο οι δύο υπουργοί ξεκίνησαν να συζητούν για άλλα θέματα, που δεν αφορούσαν ούτε τις δηλώσεις τους ούτε τα ελληνοτουρκικά και κάπως έσπασε ο πάγος.

Τί αποκαλύπτουν τουρκικές κυβερνητικές πηγές 

“Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον Νίκο Δένδια. Υπάρχει μεγάλη “ψύχρα”.

Υπήρχαν έντονες αντιδράσεις. Ίσως τίθεται σε αμφισβήτηση ο διάλογος και η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Ενδεχομένως να το καθυστερήσει ή και να το ακυρώσει καθώς η τουρκική πολιτική ηγεσία δεν “νοιώθει πλέον άνετα”.

Χαρακτηριστικό είναι πως πριν λίγο ο Τσαβούσογλου δήλωσε ξανά πως “οι Έλληνες θέλουν καβγά, θέλουν καβγά με εμάς”.

Δείτε το βίντεο

CNN TURK: Δύσκολη η επανεκκίνηση συζητήσεων Αθήνας – Άγκυρας

“Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αρχίσουν ξανά οι συζητήσεις Αθήνας-Άγκυρας μετά από τέτοια υψηλή ένταση.

Ήταν μια επιτυχία και για τις δύο χώρες που είχαν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις.

Όλοι ελπίζαμε και ήμασταν αισιόδοξοι για τον διάλογο που ξεκίνησε μεταξύ των δύο υπουργών, αλλά πιστεύω πως αυτό που έγινε δεν ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Η τουρκική κυβέρνηση δυσαρεστήθηκε από την εξέλιξη που πήρε η συνέντευξη τύπου μπροστά στους δημοσιογράφους.

Δεν χαροποίησε την κυβέρνηση η στάση του Ν. Δένδια. Πιστεύουν πως ήταν πολύ σκληρή και το γεγονός πως λογομάχησε μπροστά στα ΜΜΕ γιατί τα διεθνή μέσα, τα ελληνικά και τουρκικά μέσα παρακολουθούν πολύ στενά το θέμα.

Δεν ήταν ένα καλό παράδειγμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και αξιωματούχους.

Η Λιβύη και η Ανατολική Μεσόγειος ήταν το βαρύ θέμα συζήτησης, η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στην υπάρχουσα συμφωνία Άγκυρας-Λιβύης.

Δείτε το βίντεο

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας