Εμβόλιο κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer/BioNTech.| Ο θυμωμένος Έλληνας


Εμβόλιο κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία με την Pfizer/BioNTech
AP Photo/Virginia Mayo

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter.

.

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», πρόσθεσε η Επίτροπος.

Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν αίτημα σήμερα στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα χρήση εξουσιοδότησης (EUA) του υποψηφίου εμβολίου mRNA, BNT162b2 κατά του SARS-CoV-2, το οποίο θα επιτρέψει ενδεχομένως τη χρήση του εμβολίου στον πληθυσμό υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Η υποβολή βασίζεται σε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά 95%, που καταδείχθηκε στην κλινική μελέτη φάσης 3 των εταιρειών σε συμμετέχοντες χωρίς προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 (πρώτος πρωταρχικός στόχος) και επίσης σε συμμετέχοντες με και χωρίς προηγούμενη μόλυνση SARS -CoV-2 (δεύτερος πρωταρχικός στόχος).

«Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του» δήλωσε ο Δρ Άλμπερτ Μπουρλά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Πηγή

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:

Η Τουρκία αυτονομείται από ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία| Ο θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Μια νέα άτυπη συμμαχία αναδύεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη της οποίας ηγείται η Τουρκίας.  Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην Αρμενία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την τουρκική διπλωματική και στρατιωτική βοήθεια.  Η Τουρκία  εκπαίδευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και τις βοήθησε αποφασιστικά στο πεδίο της μάχης  με τα  UAV της , αλλά και με Σύριους μισθοφόρους της που μετέφερε εκεί.  Επιπλέον και αυτό είναι το σπουδαιότερο την Διοίκηση και τον έλεγχο διεξαγωγής των επιχειρήσεων τον είχαν φαινομενικά οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, αφού ουσιαστικά τις κατεύθυναν οι Τούρκοι. Μιλώντας στο Μπακού στις 12 Νοεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Μπακού για τυχόν περαιτέρω μέτρα που θα αποφασίσει να λάβει  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι σχέσεις της Τουρκίας με Ρωσία-Αζερμπαϊτζάν-Ισραήλ Εκείνο που γίνεται σταδιακά αντιληπτό από όλους είναι ότι ο Ερντογάν είναι ένας Ισλαμοεθνικιστ

Η Μόσχα "θυσίασε" το Αρτσάχ για να απομακρύνει την Άγκυρα από το ΝΑΤΟ - Παραιτήθηκε ο Αρμένιος ΥΠΑΜ | Ο θυμωμένος Έλληνας

Εικόνα
Η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να έχει "κουνήσει μαντίλι" προ πολλού στην δύση Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός άμυνας της Αρμενίας, Ντέιβιντ Τονόγιαν, υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με πηγές που το επιβεβαιώνουν στο πρακτορείο ειδήσεων Armenpres Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Tonoyan θα αντικατασταθεί από τον Vagharshak Harutyunyan, ανώτερο σύμβουλο του Αρμένιου πρωθυπουργού. Ο Ντέιβιντ Τονόγιαν διορίστηκε στη θέση στις 11 Μαΐου 2018. Πριν από αυτό εργάστηκε ως Υπουργός Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. Η Ρωσία ιστορικά επιδιώκει να διαδραματίσει τον ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των δύο πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών και ο Λιβραϊντίν δήλωσε ότι η απόφαση της Μόσχας να επιτρέψει την επέκταση της επιχείρησης των Αζέρων έχει την δική της εξήγηση. Η κίνηση επέτρεψε στη Ρωσία να ενισχύσει τις σχέσεις της τόσο με το Αζερμπαϊτζάν όσο και με την Τουρκία, με εξαίρεση το ΝΑΤΟ και τη Δύση.   Η Τουρκία παρείχε σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν αποκομίζοντας περετέ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας