Ο Ιρανός Χαμενεΐ αναφέρει ότι οι εκλογές των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της Τεχεράνης.(english.alarabiya.net) Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά: Ιωάννης Ελευθερίου.

Ο Ιρανός Χαμενεΐ αναφέρει ότι οι εκλογές των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσουν την πολιτική της Τεχεράνης (Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά English.alarabiya. net:

Ιωάννης Ελευθερίου)



Iran's Khamenei says US election will not affect Tehran's policy

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τρίτη ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την πολιτική της Τεχεράνης έναντι των ΗΠΑ.«Η πολιτική μας απέναντι στις ΗΠΑ είναι σαφής και υπολογισμένη και δεν αλλάζει με την κίνηση των ατόμων. Ποιος γίνεται πρόεδρος δεν έχει καμία επίδραση στην πολιτική μας », δήλωσε ο Χαμενεί σε τηλεοπτική ομιλία.Ενώ οι Ιρανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν έχει σημασία για το Ιράν που κερδίζει τις εκλογές των ΗΠΑ, η Ισλαμική Δημοκρατία λέγεται ότι προτιμά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.Ερωτηθείς για το ποιος υποψήφιος Ιράν προτιμά, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif είπε στο δίκτυο CBS των ΗΠΑ τη Δευτέρα ότι «οι δηλώσεις του στρατοπέδου Μπάιντεν ήταν πιο ελπιδοφόρες, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».



Οι εντάσεις μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον έχουν αυξηθεί από το 2018 όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία του 2015 και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν.Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να επιστρέψει στη συμφωνία, ενώ ο Τραμπ είπε ότι θέλει μια πιο ολοκληρωμένη συμφωνία που θα καλύπτει πυρηνικά θέματα, το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν και τις ιρανικές δραστηριότητες στη Μέση Ανατολή.Ο Χαμενεί μίλησε για την επέτειο της κατάσχεσης του 1979 από την αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, το οποίο συνέπεσε με τα γενέθλια του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ.Ο Χαμενεί επαίνεσε την κατάσχεση της αμερικανικής πρεσβείας.Οι υποστηρικτές του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του πρώην Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομείνι επιτέθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη το Νοέμβριο του 1979, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν.Οι διπλωμάτες των ΗΠΑ και το προσωπικό της πρεσβείας κρατήθηκαν όμηροι για 444 ημέρες σε ένα περιστατικό που ξεκίνησε τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.Πραγματοποιούνται κρατικές πορείες στο Ιράν κάθε χρόνο για να σηματοδοτήσουν την κατάσχεση της πρεσβείας με διαδηλωτές να φωνάζουν «θάνατο στο Ισραήλ» και «θάνατο στην Αμερική» και να καίνε τις σημαίες των δύο χωρών.Όμως, όλες οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί φέτος λόγω της εξάπλωσης του κοραναϊού που σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία σκότωσε περίπου 36.000 ανθρώπους στη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας