Η Ινδονησία καταδικάζει τις επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά αναφέρει ότι ο Μακρόν «προσβάλλει το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους»( Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά Ιωάννης Ελευθερίου)



Η Ινδονησία καταδικάζει τις επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά αναφέρει ότι ο Μακρόν «προσβάλλει το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους»


Indonesia condemns France attacks, but says Macron ‘insulted Islam and Muslims’


Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για τα σχόλιά του σχετικά με τις καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ στη Γιογκιακάρτα στις 30 Οκτωβρίου 2020. (AFP)

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo καταδίκασε το Σάββατο αυτό που αποκαλούσε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στη Γαλλία, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι οι παρατηρήσεις του Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν «προσβάλλουν το Ισλάμ» και «πλήττουν την ενότητα των Μουσουλμάνων παντού».

Συντηρητικές ισλαμικές οργανώσεις στην Ινδονησία, η μεγαλύτερη χώρα με την πλειοψηφία των μουσουλμάνων στον κόσμο, έχουν ζητήσει διαμαρτυρίες και μποϊκοτάζ εναντίον της Γαλλίας, μοιράζοντας μια εικόνα του Μακρόν ως κοκκινωπού σατανικού σαλιγκαριού.



"Η ελευθερία του λόγου που βλάπτει την ευγενική καθαρότητα και τις ιερές αξίες και το σύμβολο της θρησκείας είναι τόσο λάθος, δεν πρέπει να δικαιολογείται και πρέπει να σταματήσει", δήλωσε ο Ινδονησιακός ηγέτης, ο οποίος είναι γνωστός με το δημοφιλές του όνομα Jokowi, σε τηλεοπτική εκπομπή. διεύθυνση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η σύνδεση της θρησκείας με τρομοκρατικές πράξεις είναι τεράστιο λάθος. Οι τρομοκράτες είναι τρομοκράτες».

Ένας άντρας της Τυνησίας που ασκεί μαχαίρι φωνάζοντας «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι ο Μεγαλύτερος) αποκεφαλίζει μια γυναίκα και σκότωσε δύο άλλους ανθρώπους σε μια εκκλησία στη γαλλική πόλη της Νίκαιας την Πέμπτη. Η επίθεση ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες αφού ένας δάσκαλος γυμνασίου σε ένα προάστιο του Παρισιού αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο εισβολέα, ο οποίος προφανώς εξοργίστηκε από τον δάσκαλο που έδειχνε ένα καρτούν του Προφήτη Μωάμεθ στην τάξη.

Ο Μακρόν έχει δεσμευτεί να παραμείνει σταθερός ενάντια στις επιθέσεις κατά των γαλλικών αξιών και στην ελευθερία της πίστης, αλλά ορισμένα από τα σχόλιά του τόσο πριν όσο και μετά τις πρόσφατες επιθέσεις - συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηρισμού του Ισλάμ "θρησκείας σε κρίση σε όλο τον κόσμο" - έχουν αποδειχθεί αμφιλεγόμενα.

Ο Jokowi δεν διευκρίνισε σε ποια από τα σχόλια του Macron αναφερόταν στην ομιλία του το Σάββατο.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδονησίας δήλωσε το Σάββατο ότι το υπουργείο είχε καλέσει τον Γάλλο πρέσβη την Τρίτη για τις παρατηρήσεις του Μακρόν ότι δήλωσαν «προσβάλλουν το Ισλάμ» και το γεγονός ότι επέτρεψε τη δημοσίευση των γελοιογραφιών.

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Ρωσία και τα παλαιστινιακά εδάφη διαδήλωσαν εναντίον της Γαλλίας την Παρασκευή.

Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά Ιωάννης Ελευθερίου.

Πηγή:English.alarabiya.net


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας