Μια επικίνδυνη κυβέρνηση, αντιμέτωπη με έναν επικίνδυνο ιό

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση, αντιμέτωπη με έναν επικίνδυνο ιό

σχήμα κυβέρνησης

Τελικά, εκτός από τους ανεύθυνους πολίτες, υπάρχει κάποιος από τη κυβέρνηση που θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας την ευθύνη;

Καθημερινά, ακούμε για το πόσο ανεύθυνοι είμαστε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Νέοι, γέροι και παιδιά έχουμε τεράστια ευθύνη, μας λένε, για την εξάπλωση του κορονοιού, την στιγμή που η κυβέρνηση μας τα έχει κάνει όλα σωστά και άγια. Ιδιαίτερα αυτοί οι νέοι, μυαλό δεν βάζουν και όλη την ώρα είναι σε πλατείες και καφετέριες, μολύνοντας όποιον έχει την «τύχη» να περάσει από δίπλα τους. Για να μη μιλήσουμε και για τους ηλικιωμένους, που πάνε και στριμώχνονται στις ουρές των τραπεζών, για να πάρουν τη σύνταξή τους και των φαρμακείων, για να πάρουν τα φάρμακα τους.

Έως ένα βαθμό, έχουν δίκιο. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας, αλλά όχι μόνο τους απλούς πολίτες.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι χειρισμοί της στην όλη υπόθεση, είναι απαράδεκτοι, ανεύθυνοι και εγκληματικοί, χωρίς το ελάχιστο ίχνος κριτικής. Στα πρώτα στάδια εξάπλωσης της πανδημίας, όλη η κοινωνία ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σφίγγοντας τα δόντια και κάνοντας την υπομονή της δύναμη. Χωρίς να υπολογίσει το οικονομικό και συναισθηματικό της κόστος, συντάχθηκε με τις οδηγίες της κυβερνήσης για το κοινό καλό και την ελαχιστοποίηση εξάπλωσης του ιού, παίρνοντας στην πλάτη της το βάρος των ευθυνών που της αναλογούν.

Η κυβέρνηση, σαν άλλος «πατερούλης», αναγνώρισε τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων και μετά έκανε τα δικά της. Πούλησε την επιτυχία όλων μας στο εξωτερικό, ως έναν ασφαλή τόπο που μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να κάνει τις διακοπές του άφοβα, χωρίς να κάνει ούτε ένα τεστ. Μας έφτιαξε πλατείες και συντριβάνια για να μην συναθροιζόμαστε (αλλά να βγάζουν όλοι οι επίσημοι φωτογραφίες κολλημένοι σαν τις σαρδέλες χωρίς μάσκες, είναι επιτρεπτό). Μας έφτιαξε μεγάλους πεζόδρομους κλείνοντας μεγάλες κεντρικές αρτηρίες, λέγοντας μας: «πάρε λεωφορείο για να μην πήξεις στην κίνηση».

Κινήσεις που θύμιζαν μια καθημερινότητα χωρίς ιούς και καραντίνα. Λες και όλα αυτά που είχαν συμβεί, ήταν απλά ένας εφιάλτης και ξυπνήσαμε.

Τώρα, με την έλευση της καινούριας καραντίνας, η κυβέρνηση δεν έχει απολογηθεί για τίποτα, αλλά ούτε έχει κάνει και κάτι ώστε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση. Λεωφορεία υπερπλήρη, σχολεία με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά τάξη και μάσκες αλεξίπτωτα, μονάδες υγείας υποστελεχωμένες ,έλλειψη από Μ.Ε.Θ, κλειστά καταστήματα πάσης φύσεως και η λίστα συνεχίζεται. Σαφώς χρήματα για Μ.Μ.Μ δεν υπήρχαν, όπως επίσης και για προσλήψεις καθηγητών, νοσηλευτών και γιατρών. Πού λόγος για δωρεάν μάσκες…

Για να μη ξεχνιόμαστε, πριν λίγους μήνες τα παιδιά ήταν η κύρια πηγή μετάδοσης του ιού και έπρεπε να μείνουν όλα σπίτι. Τώρα που τα φράγκα τελειώσανε, τα μικρά παιδιά δεν είναι εστία μόλυνσης και οι γονείς τους μπορούν να πάνε άφοβα στις δουλειές τους, γιατί ενίσχυση, δεν παίζει!

Τελικά κύριε Μητσοτάκη, μήπως ο κορονοιός δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος;

Πηγές φωτογραφιών: politisonline.com, fonipeiraioton.gr, documentonews.gr

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας