Ο Μωάμεθ μπιν Ζάιντ των ΗΑΕ καταδικάζει τη βία, τη ρητορική μίσους που καλεί τον Γαλλικό Μάκρον (Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά Ιωάννης Ελευθερίου)

Ο Μωάμεθ μπιν Ζάιντ των ΗΑΕ καταδικάζει τη βία, τη ρητορική μίσους που καλεί τον Γαλλικό Μάκρον (Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά Ιωάννης Ελευθερίου)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι, Σέιχ Μωάμεθ μπιν Ζαϊντ αλ-Ναχάν, μετά από συνάντηση στο Παρίσι. (Φωτογραφία αρχείου: Reuters)

Ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μωάμεθ μπιν Ζάιντ καταδίκασε τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία σε τηλεφωνική κλήση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν την Κυριακή

Ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι και ο Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ έδωσαν τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο και τις οικογένειες των θυμάτων των πρόσφατων επιθέσεων, προσθέτοντας ότι απέρριψε τυχόν αιτιολογήσεις που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους, πρακτορείο ειδήσεων Emirates ( WAM) ανέφερε.


Ο πρίγκιπας τόνισε επίσης ότι η βία δεν είναι αντιπροσωπευτική των διδασκαλιών του Προφήτη Μωάμεθ.

«Αυτές οι βίαιες αγριότητες δεν συνάδουν με τις διδασκαλίες και τις αρχές όλων των μονοθεϊστικών θρησκειών που απαιτούν ειρήνη, ανοχή και αγάπη και τόνισαν την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο WAM.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο Προφήτης να συνδέεται με βία ή πολιτικοποίηση», είπε.

Ο Πρίγκιπας του Κορώνα κάλεσε επίσης άτομα διαφορετικών υποβάθρων να ξεκινήσουν διάλογο με σεβασμό αντί να καταφύγουν σε ρητορική μίσους και βία.

Τα κεριά ανάβουν σε ένα προσωρινό μνημείο καθώς οι άνθρωποι μαζεύονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Samuel Paty στη Νίκαια.  (Reuters)

Τα κεριά ανάβουν σε ένα προσωρινό μνημείο καθώς οι άνθρωποι μαζεύονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Samuel Paty στη Νίκαια. (Reuters)

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε μετά από μια πρόσφατη σειρά επιθέσεων μετά τη δολοφονία του Γάλλου δασκάλου Samuel Paty από έναν εξτρεμιστή. Ο Πάτι είχε δείξει στους μαθητές του κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία του λόγου - μια πράξη που οι Μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία.

Ο Μάκρον χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «ισλαμική» επίθεση και ορκίστηκε να καταργήσει τον ριζοσπαστισμό.

Χιλιάδες στρατιώτες έχουν επίσης τοποθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα μπροστά σε χώρους λατρείας και σχολεία, αφού ένας άντρας με θραύση σκότωσε τρεις ανθρώπους σε μια εκκλησία στη γαλλική πόλη της Νίκαιας την περασμένη εβδομάδα.

Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τά Αγγλικά Ιωάννης Ελευθερίου.

Πηγή:English.alarabiya.net


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας