Το ιστορικό κοινοβουλευτικό δίλεπτο του Κυριάκου που διέλυσε την Αριστερά (Βιντεο)


12/11/2020 ΒΟΥΛΉ: Συζήτηση κατόπιν αιτήματος του προθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού της Βουλής,με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το καταιγιστικό του κρεσέντο, που βάζει για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση την Αριστερά στη θέση της, απαντώντας στις «σαχλαμάρες», όπως τις χαρακτήρισε, του κου Βαρουφάκη περί <<υπεύθυνης ανυπακοής>>.

Συγκεκριμένα ο κύριος Βαρουφάκης είπε:

 «Εμείς θα κάνουμε πορεία για το Πολυτεχνείο, τηρώντας τα μέτρα»

“Σας προκαλώ να πείτε στον Χρυσοχοϊδη να μας χτυπήσει όπως έξω από το Εφετείο. Το ακροδεξιό σας DNA θέλει να χτυπήσει τον εορτασμό. Εμείς προχωρούμε σε υπεύθυνη ανυπακοή,” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25.

<<Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρες πάνω στο Πολυτεχνείο και κάποιοι άλλοι με σεμνότητα κράτησαν την αντίσταση που έκαναν για τον εαυτό τους>>, ξεκίνησε ο πρωθυπουργός σε υψηλό τόνο και ανεβάζοντας ντεσιμπέλ συνέχισε:

«Άντε να τελειώνουμε πια με τα ιδεολογικά άβατα σε αυτήν την αίθουσα. Σας τα είπα για την Εθνική Αντίσταση, θα τ´ακούσετε και για το Πολυτεχνείο!» – είπε καταχειροκροτούμενος από τους όρθιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πριν απευθυνθεί ονομαστικά στα κόμματα της Αριστεράς και τους αρχηγούς τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε με αυστηρότητα στους κατά φαντασίαν επαναστάτες ότι δεν έχουν απέναντί τους καθεστώτα ανελεύθερα και αντιδημοκρατικά και ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων.

«Επειδή λοιπόν εδώ έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους, θέλω να ενημερώσω και τον κο Κουτσούμπα και τον κο Βαρουφάκη ότι ό,τι δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για τον κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για τον κο Βαρουφάκη, και για εσάς, και για το Κομμουνιστικό Κόμμα!»

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός βάζει από βήματος βουλής τόσο ξεκάθαρο «φρένο» στην ασυδοσία της ελληνικής μεταπολιτευτικής Αριστεράς.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι αποχαιρετούν το μοναστήρι τους και καίνε τα σπίτια τους

CNN: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Αφγανιστάν: Η νίκη των ταλιμπάν αέρας στα πανιά των απανταχού τζιχαντιστών. | Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

ΕΚΤΑΚΤΟ - Καλαβρύτων Αμβρόσιος για gay pride 2022: Ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ με επτά υπερηχητικούς πυραύλους «Φατάχ» - ο Iron Dome δεν κατέρριψε ούτε έναν❗ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Ανατροπή: Κατατίθεται στον Άρειο Πάγο η υποψηφιότητα του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» – «Αν τολμούν ας μας κόψουν» - Ο Θυμωμένος Έλληνας