Pitsos μιά αμαρτωλή ιστορία...



Τρεις τυχαίες φωτογραφίες, για όσους τους έπιασε σήμερα ο πόνος για την Pitsos.

α) Εργαζόμενοι ( ; ) της Pitsos ποδοπατούν τις αφίσες της εταιρίας κατά τη διάρκεια απεργίας την δεκαετία του '70. Ειδικά το Δεκέμβριο του 1975 η απεργία κράτησε 40 μέρες και οδήγησε στην πτώχευση της εταιρίας. Η πτωχευμένη Pitsos εξαγοράσθηκε το 1977 από την Bosch-Siemens.

β) Το χρονικό μιας επένδυσης που δεν έγινε ποτέ.  Το 2008 η Bosch Siemens ανακοινώνει την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Ελλάδα, μία επένδυση που πέρα από χρήμα στα κρατικά ταμεία θα έφερνε και 600 νέες θέσεις εργασίας. Την επένδυση την πολέμησε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ελευσίνας.  Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011 αναφέρει: «Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του»
γ) Το 2017 η BSH έχει ήδη πάρει την απόφαση να μην προχωρήσει στην δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα, παρότι είχαν δεσμευτεί για την επένδυση το 2012. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στέλνουν τότε επιστολή στον Α. Τσίπρα και του ζητούν να παρέμβει για να βρεθεί λύση. Ο σύντροφος Τσίπρας τους έγραψε κανονικά...

ΥΓ. Ο Δήμαρχος Ελευσίνας θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος για τον αγώνα του να διώξει την επένδυση. Αν τώρα έχει ανεργία στο δήμο του μπορεί να διοργανώσει καμία πορεία κατά της ανεργίας και να μοιράσει συσσίτια, με ευρωπαϊκά πάντα λεφτά, στους περήφανους δημότες του.
Σπύρος Μλάτσιος


Σχόλιο Θυμωμένου Έλληνα:
Ποιος δεν θυμάται και την Pirelli?? Και της Renault FARMA. Και της ΧΡΩΠΕΙ. Και του "Λαδόπουλου". Και των ναυπηγείων (με τις εξωτερικές"αναθέσεις) και, και, και... Παντού οι ίδιοι ζωντανοί - νεκροί.
Αυτές οι νοοτροπίες κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και χάθηκαν οι θέσεις εργασίας.Μετα οι περισσότεροι κολλούσαν αφίσες για να πάρουν το χαρτάκι από την τοπική για τον διορισμό στο δημόσιο.

Πρεπει να ειναι καποιος αφελης για να νομιζει οτι οι ... προοδευτικες δυναμεις δεν εκτελουσαν σχεδιο αποβιομηχανοποιησης της χωρας.
Μήπως θυμάται κάποιος τι έγινε στη Πάτρα το 1991 με τη Πιρελι ? Στη Τουρκία πήγε το εργοστάσιο τάκα τακα . Ανεργια φουλ η Πάτρα . Ακόμα αναθεματίζουν τους συνδικαλες που τους πουλησαν στους αγνούς  εργάτες  υποσχέσεις ,με τα λεφτά των αλλων πάντα . Είχαμε κ Λαδόπουλος ,Πατραϊκή κ τόσα άλλα κραταιά εργοστάσια στην Αχαια της βιομηχανικής κάποτε ζωντανιας κ προόδου. Έκτοτε  κ ακόμα μια πολύ  φτωχή μίζερη πόλη η Πάτρα . ..Ας άκουγαν τι έλεγε ο Μιτεραν σοσιαλιστής το 82 για τη βιομηχανία της Γαλλίας εθνικο κεφάλαιο έλεγε κ χωρίς τα εργοστάσια θα χαθεί η Γαλλία . Έκανε στροφή 180,σριμωξε τους συνδικαλες αύξησε παραγωγή κ εξαγωγές  στηρίχθηκε το πεθαμένο Φράγκο κ έσωσε τη κοινωνία της χώρας του. Χωρίς τις  βιομηχανίες μας, έλεγε ,η Γαλλία θα πτωχεύσει. Δες σήμερα που είναι κ Κως παίζει ι Μακρόν ; Χάριν στο σοσιαλιστή Μιτεράν που είδε με σοφία γρήγορα τι φως. εδώ στο Ελλάδα είχαμε κομματικές πορειες κάθε ημέρα για το δίκιο του λαού. ,Εις βάρος του υπόλοιπου λαού ..κ φυσικά των παιδιών ,εγγονών κτλ. Κάποιος να βρει τη ομιλία του το 82 στο Γαλλικό σύνδεσμο επιχηρησεων . Δίδαγμα ιστορικό. Ανωτερος κ από Θατσερ...άλλη σωτήρας των Βρετανών κ αυτή παρά τα κουσούρια της . Εικόνισμα την ειχουν ακόμα . Εμείς σταθερά στο δρόμο που χαραξαν οι κλαδικές .  Τι Πίτσος κ ξένες επενδύσεις . ;  Εδώ είναι Βαλκάνια κ επιδόματα. Κρίμα για τους Έλληνες κ τις νέες γενιές .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας