Για να μάθετε πόσο φιλέλληνας είναι ο Μπάιντεν και πόσο δεν στηρίζει τον Ερντογαν



Για να μάθετε πόσο φιλέλληνας είναι ο Μπάιντεν και πόσο δεν στηρίζει τον Ερντογαν

 Δημοσίευμα της    Μc Clatchy DC(5/6/2019) με χάρτη-φωτιά, ο οποίος δημιουργήθηκε πέντε χρόνια πριν το τουρκολιβυκό μνημόνιο (27/11/2019), αποτυπώνει λεπτομερώς τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο (οι οποίες όμως δημοσιεύθηκαν μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο χάρτης σχεδιάστηκε από χαρτογράφους του Bureau of Energy Resources των ΗΠΑ (υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με υπεύθυνη για τη διεθνή ενεργειακή ασφάλεια) και διπλωμάτες «υπό τις οδηγίες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συγκεκριμένος χάρτης παρουσιάστηκε στον τον Ερντογάν κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό (2014-2015) και χρησιμοποιήθηκε ως δέλεαρ κατευνασμού μετά την ισραηλοτουρκική κρίση των γεγονότων του Μαβί Μαρμαρά.

Με απλή αντιπαραβολή των δύο χαρτών συνάγεται ότι το "όραμα" του Μπάιντεν, αποτυπώνεται πλήρως στο τουρκολιβυκό σύμφωνο και την συνακόλουθη χάραξη των ορίων της υποτιθέμενης «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» που κατατέθηκε στον ΟΗΕ από την Τουρκία. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χάρτη Μπάιντεν είναι ότι εξαφανίζει την επήρεια του συμπλέγματος του Καστελλόριζου. Ταυτόχρονα εμφανίζει έναν αγωγό φυσικού αερίου, από τα κοιτάσματα του Ισραήλ προς την ενδοχώρα της Τουρκίας, ως αντιπρόταση στον EastMed (που αποτελεί ισχυρότατο γεωπολιτικό εργαλείο για Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ).
Χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, «ποιος τελικά άνοιξε την όρεξη του σουλτάνου στην Ανατολική Μεσόγειο;». Η απάντηση μάλλον απευθύνεται και σε όσους ευελπιστούν ότι μια αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, θα σηματοδοτούσε από μόνη της καλύτερες ημέρες για τον Ελληνισμό, χωρίς ο Ελληνισμός να ενεργοποιηθεί και να προσπαθήσει εμπράκτως να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.
Πηγήenergypress.gr 
Επίσης ο σύμβουλος του Μπαιντεν ο Ελβίρ Κλεμπίκ, για τα θέματα της Α. Μεσογείου είναι ένας τουρκοβόσνιος .....
 
......αυτά τα ολίγα για εκείνους που τον θεωρούν φιλέλληνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας