Πράσινο φως'' Γερμανών σε Τούρκους να συνεχιστούν οι προκλήσεις

''Πράσινο φως'' Γερμανών σε Τούρκους να συνεχιστούν οι προκλήσεις 


O Mητσοτάκης περίμενε τιμωρία της Άγκυρας!

Οι Γερμανοί με έμμεσο τρόπο δίνουν το ''οκ'' στον Ερντογάν να συνεχίσει τις προκλήσεις του στο Καστελόριζο. Η Αθήνα για άλλη μία φορά μένει ξεκρέμαστη, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης περίμενε κυρώσεις! 

Το Βερολίνο δεν αναμένει να ληφθούν αποφάσεις για επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε πριν από λίγο πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.


Η ίδια πηγή, αναφέρει ότι στόχος της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η αποκλιμάκωση, δηλώνοντας ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να πιέζει για διάλογο.




«Η Γερμανία είνα ξεκάθαρα ενάντια στις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει αυτομάτως να επιβάλουμε κυρώσεις για κάθε πρόκληση», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το Reuters. 

Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ. 

Πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία».

Πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας