Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ORUÇ REİS ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ORUÇ REİS ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ


Ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στην κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας στην Α. Μεσόγειο : «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!

Η ελληνική στρατιωτική κινητοποίηση στην εισβολή και «διακόρευση» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Oruc Reis και του τουρκικού στολίσκου φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων, δεν φαίνεται να είναι ανάλογη με αυτή της 21ης του περασμένου Ιουλίου.

Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σε κοντινή απόσταση σε απόσταση περί των 30 μιλίων γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.

Πληροφορίες από το ελληνικό ΓΕΝ μιλάνε για δύο τουρκικά υποβρύχια κοντά στο Orus Reis και δύο άλλα κοντά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης.

Το τουρκικό Ναυτικό έχει αναπτύξει από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Στρογγύλης, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.

Ούτε επτά ελληνικά πολεμικά πλοία δεν βρίσκονται στην περιοχή.
Περιέργως η ελληνική πλευρά δεν δείχνει καμία διάθεση ένοπλης απάντησης στις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οχυρωμένη πίσω από τον -έωλο- ισχυρισμό ότι «Κάνουν πολύ θόρυβο τα πλοία γύρω του και δεν μπορεί να κάνει έρευνες»!

Γενικά η εικόνα είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό «οχυρωμένο» από τα τουρκικά πολεμικά και κυρίως την αποφασιστικότητα της Άγκυρας θα κάνει αυτό που επιθυμεί η τουρκική πλευρά και η Αθήνα δεν θα προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο από τις «εκπομπές μηνυμάτων» μέχρι την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου.
Αφού έτσι ή αλλιώς «δεν κάνει έρευνες».
Το επόμενο ραντεβού θα είναι μάλλον με το τουρκικό γεωτρύπανο…

Την επόμενη φορά όταν θα αλωνίζουν κοντά στο Σούνιο θα λέμε ότι… βρέχει και δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι γίνεται.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας