ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΘΩ : Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΙΟΣ & Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!!




ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΘΩ : Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΙΟΣ & Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ !!!

Το παλιό όνομα της Χερσονήσου του Άθωνα ήταν Ακτή και οι αρχαιότεροι κάτοικοί του, πιστεύεται ότι ήταν Πελασγοί. Σε αυτούς όμως κυριάρχησαν οι Χαλκιδείς άποικοι από την Εύβοια, που κατά πάσα πιθανότητα, έδωσαν και το όνομά τους στη Χαλκιδική.

       "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ"
Στη δυτική αιχμή αυτής της χερσονήσου, στο πεδίο της Φλέγρας, διεξήχθη την εποχή πριν ο Θρύλος γίνει μύθος, η Γιγαντομαχία. Οι Θεοί με επικεφαλής τον Δία, εναντίον των Γιγάντων, των υιών του Ουρανού και της Γαίας. 
   Σε αυτή τη μεγάλη μάχη ο Γίγαντας Άθως, άρπαξε το ψηλότερο όρος της Θράκης και το εκσφενδόνησε εναντίον των Θεών. Αστόχησε όμως κι έτσι δημιουργήθηκε το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, που έλαβε το όνομά του.
   Οι Γίγαντες είχαν τελικά την τύχη των Τιτάνων... έχασαν τον πόλεμο κι εγκατέλειψαν την γη.  Έτσι οι Ολύμπιοι, επέβαλαν την κυριαρχία τους στον κόσμο! 

   Σύμφωνα με την μυθολογία, στην Κασσάνδρα καταπλακώθηκε ο Εγκέλαδος από τους Θεούς του Ολύμπου και από τότε προσπαθεί να απελευθερωθεί. Η προσπάθειά του αυτή... δημιουργεί το φαινόμενο των σεισμών!
   Η Σιθωνία οφείλει το όνοµά της στον Σίθωνα, τον γιο του Ποσειδώνα.
   Τόπος ιερός λοιπόν η Χαλκιδική... αφού ήταν το πεδίο της νίκης των Θεών.  Γι'αυτό έχτισαν τον Άθωνα έναν μεγαλοπρεπή ναό, με το περίφημο άγαλμα του Αθώου Διός... για το οποίο η παράδοση λέει πως είχε δύο τεράστια διαμάντια για μάτια, που έλαμπαν το βράδυ!

   Στην κορυφή του Άθωνα, υπήρχαν πολλοί βωμοί οι οποίοι δεν βρέχονταν... γιατί τα σύννεφα σχηματίζονταν σε κατώτερα στρώματα!
   Οι Θεοί που λατρεύονταν ήταν: Ο Ζευς Ομάλιος ή Φύξιος, ο Απόλλωνας, ο Διόνυσος, ο Ηρακλής, ο Τιτάνας Κρείος, ο Νηρέας... Η Αφροδίτη η Ουρανία και Μορφώ, Η Άρτεμις η Δρυμωναία η Αγραία και Ποτάμια, Η Δήμητρα και άλλες πελασγικές και θρακικές Θεότητες.
   Αναφέρεται επίσης και η λειτουργία μαντείου... του δίδυμου αδελφού της Αρτέμιδος, του "Διδυμαίου Απόλλωνα" !
   Η σκιά του Άθωνα έφτανε μέχρι τη Λήμνο, όπου κάλυπτε ένα άγαλμα στην πόλη Μύριννα. Και η Σκιάθος επίσης, χρωστά το όνομά της στον Άθωνα (Σκιά + Άθως). 

   Στον Άθω, λειτουργούσαν  Μυστήρια μεγίστου κάλλους. Οι μυημένοι στις αλήθειες των μυστηρίων, απέβαλλαν την όποια τάση για οτιδήποτε, μη αρμονικό προς την φύση... και ονομάζονταν «Αθώοι». 
   Ο όρος αυτός παρέμεινε και ισχύει στην Δικαιοσύνη... για όσους δεν έχουν κάνει δυσαρμονικές πράξεις!

Ο ΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΗ & ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ !

   Στο Πάνθεον του ιερού αυτού χώρου, δέσποζε ως κεντρική θεότητα η Άρτεμις. Λόγω της άγριας φύσης και της πλούσιας πανίδας, λατρεύτηκε η Δρυμωναία Άρτεμις και ο Άθως έγινε ο ιερός τόπος της Θεάς.
   Η Παρθένος αδελφή του Απόλλωνα είχε ως βασίλειό της το όρος, που δεν είχε βεβηλωθεί από ανθρώπινο χέρι και ήταν άβατο για τους άντρες!

   Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης της Αρτέμιδος, άρχισε να βεβηλώνεται τον 6ο μ.Χ αιώνα. Μετετράπη σε φράγκικη εκκλησία το 1204 και με την τουρκοκρατία το 1456 σε τζαμί.
   Τα μοναστήρια κτίστηκαν πάνω στα λείψανα  των γκρεμισμένων αρχαίων ελληνικών ναών... και μερικά από αυτά ενσωματώθηκαν μάλιστα, στην δόμηση ή την διακόσμηση των μοναστηριών.
   Σε πολλά σημεία επίσης, βλέπουμε να διατηρούνται μεγάλα τμήματα ερειπίων, των αρχαίων τειχών.

   Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ... ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ... ΚΑΙ ΑΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !

   Το νέο άβατο άρχισε να ισχύει από το 971 και όχι νωρίτερα, όταν την περιοχή καπηλεύθηκε ο χριστιανισμός για λογαριασμό της Παναγίας, οπότε το άβατο συνεχίστηκε... αλλά για τις γυναίκες αυτή τη φορά!  Αντιστράφηκε... λες και έπρεπε να παρθεί εκδίκηση!
   Παρότι η ανοικοδόμηση των εκκλησιών και των μοναστηριών άρχισε πολύ αργότερα, υπήρχε λόγος που έπρεπε η περιοχή να χαρακτηριστεί ως άβατον  νωρίτερα, ώστε να προετοιμαστεί γι’ αυτό που θα ακολουθούσε...
   Από «Άλσος της Αρτέμιδος» και «Κήπος των Μουσών», μετονομάστηκε σε «Άγιον Όρος» από τον Κωνσταντίνο Θ’ τον Μονομάχο (1042-1054) και «Περιβόλι της Παναγίας» οπότε και ξεκίνησε το κτίσιμο των  μοναστηριών!

   Τις έννοιες της Αρτεμιδικής Αγνότητας και Παρθενίας, εκμεταλεύτηκε ο χριστιανισμός... με την Παναγία να αντικαταστεί, τους Θεούς των Ελλήνων εκεί!
   Στον Άθωνα λαθροβιεί το κακέκτυπο της Παρθένου Αρτέμιδος... η  φιγούρα της «Παρθένου Μαρίας» δηλαδή!
   Με την παρασιτική χριστιανική θεολογία... να χρησιμοποιεί το σώμα του άτυχου Γίγαντα ως ξενιστή!
   Από: Γιωργος θεσσαλος θεμιστοκλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας