Αυτός κρύβεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά (βίντεο)

Αυτός κρύβεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά (βίντεο) 




Η απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει το παγκόσμιο μνημείο της Ορθοδοξίας σε τζαμί, εκτός από τα σχέδια για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της ανάδειξης του Τούρκου δικτάτορα  σε ηγετική μορφή του σύγχρονου Ισλάμ, έχει και μια ακόμη ανάγνωση που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Η ταύτιση Ερντογάν- Πούτιν τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη και η κοινή τους πορεία υποδηλώνει τα κοινά συμφέροντα τους. Ο Πούτιν βλέπει τον Ερντογάν σαν την γέφυρα με τον Ισλαμικό χώρο και τον χρησιμοποιεί για να χτυπήσει την Δύση. Ο Ερντογάν αντλεί ισχύ από την συνεργασία με τη Μόσχα,κατάφερε να εξοπλιστεί σημαντικά με τους S400 και η συνεργασία του άνοιξε το δρόμο να εισβάλει στη Βόρεια Συρία και στη Λιβύη. Η συνεργασία Μέρκελ -Πούτιν -Ερντογάν αλλά και το τρίγωνο Ρωσία- Ιράν- Τουρκία, αποτυπώνει στη γεωπολιτική σκακιέρα ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας αλλά και σχιζοφρενούς παράνοιας.

Η χλιαρή αντίδραση και η πλήρης κάλυψη στην Άγκυρα, που καταγράφηκε σήμερα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι η αθλιότητα κατά του συμβόλου της Ορθοδοξίας έχει σοβαρότερο υπόβαθρο.

Ο Πούτιν χτίζει ρωσική Αγιά Σοφιά 

Όμως υπάρχει και μια ακόμη σημαντική παράμετρος. Ο πόθος του Πούτιν να γίνει η Ρωσική Εκκλησία κυρίαρχη δύναμη της Ορθοδοξίας που εξυπηρετεί τα πλανητικά του σχέδια και η επιδίωξη να υποβαθμιστεί η σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως. Άλλωστε η σύγκρουση Μόσχας και Φαναριού έχει εκδηλωθεί έντονα τα τελευταία 3 χρόνια και το Κρεμλίνο επιθυμεί διακαώς τη διάλυση του. Ένα Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς την Αγιά Σοφιά θα χάσει την αίγλη , το κύρος και την δυναμική του. Αυτό η ¨αρκούδα», ο πρώην πράκτορας της KGB το γνωρίζει πολύ καλά.  Ανέλαβε λοιπόν ο σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν να ξεπαστρέψει το Φανάρι και να γκρεμίσει το σύμβολο της Ορθοδοξίας.

Αυτό το επιβεβαιώνει η είδηση της κατασκευής του μεγαλύτερου Ορθόδοξου ναού στον κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενεί ως 37000 πιστούς και σχεδιάζεται να οικοδομηθεί σε περιοχή που ανήκει σε γυναικείο μοναστήρι στην περιφέρεια  Σβερντλόφσκ της Κεντρικής Ρωσίας.

«Η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει κοιτίδα της Ορθοδοξίας και τη μεγαλύτερη κατασκευή που θα φιλοξενήσει Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο» δήλωσε στο Znak.com η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του έργου, Zhanna Ryabtseva, αποκαλύπτοντας αυτό που επίσημα δεν τολμά να πει κανείς. Η Ρωσία χτίζει μια νέα Αγιά Σοφιά , επιδιώκοντας να γίνει αυτή το νέο επίκεντρο της Ορθοδοξίας. Άρα το σύμβολο του Βυζαντίου πρέπει να γκρεμιστεί.

Ιθύνων νους του έργου της νέας Αγιά Σοφιάς, είναι ένας δαιμόνιος σύγχρονος Ρασπούτιν,  ο  αρχιερέας π. Σεργκέι, ο οποίος επιβλέπει το γυναικείο μοναστήρι όπου πρόκειται να χτιστεί η εκκλησία και είναι ο εξομολόγος πολλών δημόσιων προσώπων. Μάλιστα αναφέρεται ότι οι  επενδυτές του έργου θα είναι τα «πνευματικά παιδιά» του π. Σεργκέι ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός που κατηγορήθηκε για φόνο και πέρασε 13 χρόνια σε μία «αποικία καταδίκων», χωρίς να είναι γνωστό το πώς έφτασε στην ιεροσύνη μετά την αποφυλάκιση του, το 1997.

Στο τρισδιάστατο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται πως θα είναι η ¨Αγία Σοφία» των Ρώσων…

Πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας