Περισσότερα από το ένα τρίτο των γερμανικών στρατιωτικών εξαγωγών πηγαίνουν στην Τουρκία

Περισσότερα από το ένα τρίτο των γερμανικών στρατιωτικών εξαγωγών πηγαίνουν στην Τουρκία

Μια τουρκική δεξαμενή "Leopard 2A4". Φωτογραφία: DPA

Η Τουρκία είναι ο # 1 παραλήπτης των γερμανικών εξαγωγών όπλων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με ένα διαβαθμισμένο έγγραφο που αποκάλυψε η Γερμανική Υπηρεσία Τύπου (DPA) την Τρίτη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Τουρκία έλαβε πέρυσι όπλα αξίας 344,6 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία, ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών εξαγωγών όπλων της Γερμανίας.

Μετά την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Συρίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα όπλα που παραδόθηκαν πέρυσι ήταν αποκλειστικά για «ναυτικούς» σκοπούς.

Ο Dietmar Bartsch, πρόεδρος της αριστερής κοινοβουλευτικής ομάδας Die Linke στο Bundestag, ζήτησε απαγόρευση εξαγωγής όπλων κατά της Τουρκίας. «Προφανώς, όποιος πραγματοποιεί τον περισσότερο πόλεμο λαμβάνει τα περισσότερα όπλα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt .

Ο Die Welt σημειώνει ότι παρόλο που το Βερολίνο είναι δημόσια επικριτικό για τις ενέργειες της Τουρκίας σε περιφερειακές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας ή της Λιβύης, συνεχίζει να εξάγει μεγάλες ποσότητες όπλων στην Άγκυρα.

επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τα Αγγλικά:

GiannhsPotamia ο Ιωάννης Ελευθερίου

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας