Οι Γερμανοί & επίσημα στο πλευρό του Ερντογάν: Ναυπηγούν για την Τουρκία 4 φρεγάτες MKS-180…..

Οι Γερμανοί & επίσημα στο πλευρό του Ερντογάν: Ναυπηγούν για την Τουρκία 4 φρεγάτες MKS-180…..


Μετά την απόφαση για κατάπαυση πυρός στην Λιβύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο που τέθηκε στο Βερολίνο, η Γερμανία ναυπηγεί για την Τουρκία με τέσσερις φρεγάτες MKS-180. Η απόφαση λήφθηκε 17 Ιουνίου από το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο και ενέκρινε το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών συνολικού κόστους € 5,5 δισεκατομμυρίων

Ηκίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Ε. Μακρόν για τα τουρκικά σχέδια στη Λιβύη: “Αυτή η υποστήριξη συνδυάζεται με εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά των θαλάσσιων δυνάμεων της Τουρκίας προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με στόχο την παρεμπόδιση των προσπαθειών για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών. Αυτές οι συμπεριφορές, όπως όλες οι ξένες παρεμβάσεις στη σύγκρουση στη Λιβύη, πρέπει να σταματήσουν.”Ακόμη, σήμερα με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, η στάση της Γερμανίας ως ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης είναι “να μην πληρώσει στο τέλος όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς”, την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Το πρόγραμμα έχει κερδίσει η ολλανδική Damen (σε συνεργασία με την Blohm+Voss και τη Thales).Οι MSK-180 θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Blohm+Voss στη Γερμανία, θα έχουν μήκος 155 μέτρα και εκτόπισμα 9.000 μέτρων.

Η ταχύτητα πλεύσης, με κατάσταση θαλάσσης 4, θα είναι της τάξεως των 18 κόμβων (33 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με την ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια του πλοίου θα είναι περί τα 4.000 ναυτικά μίλια (7.400 χιλιόμετρα).

Η παράδοση του πρώτου πλοίου αναμένεται το 2023, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα.

Οι απαιτήσεις επάνδρωσης θα είναι 110 άτομα (θα μπορεί να υποστηρίξει έως 180 άτομα), ενώ θα μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο τύπου NH-90 και δύο (2) UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Ο εξοπλισμός του θα αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, 4-8 βλήματα κατά πλοίων NSM, αντιαεροπορικά βλήματα ESSM Block.2, δύο (2) συστήματα CIWS τύπου RAM Block.2 με 21 βλήματα έκαστο, δύο (2) πυροβόλα MLG-27, δύο (2) συστήματα αυτοπροστασίας MASS και πολλαπλές θέσεις για πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματων εκτοξευτών βομβίδων των 40 χιλιοστών.  πηγη

Πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας