Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκάθαρο το Ελληνικό Πεντάγωνο: Δεν θα ρισκάρει στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη ο Ερντογάν – Fake news από Άγκυρα με απόβαση των ΤΕΔ στην Τρίπολη

Ξεκάθαρο το Ελληνικό Πεντάγωνο: Δεν θα ρισκάρει στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη ο Ερντογάν – Fake news από Άγκυρα με απόβαση των ΤΕΔ στην Τρίπολη

3' 

Ξεκάθαρο το Ελληνικό Πεντάγωνο: Δεν θα ρισκάρει στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη ο Ερντογάν – Fake news από Άγκυρα με απόβαση των ΤΕΔ στην Τρίπολη

Fake news από τα Τουρκικά ΜΜΕ για άλλη μία φορά, με Ελληνικά ΜΜΕ να τσιμπάνε με την προπαγάνδα τους.


Η Άγκυρα έδωσε στην δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο με την άφιξη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Λιβύη.

Βέβαια θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται απλώς για σκηνές από τουρκική στρατιωτική άσκηση και να χρησιμοποιείται το βίντεο για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Εξάλλου στις εικόνες διακρίνονται δένδρα και βουνό! Αυτά μάλλον… φύτρωσαν ξαφνικά στην Λιβύη.

Προπαγάνδα που θα ζήλευε και το Χόλυγουντ!


“Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε πως έφτασαν στην Λιβύη τουρκικές ειδικές δυνάμεις, οι προσευχές μας μαζί τους”.

Ο τουρκικός ενημερωτικός ιστότοπος Haber365 παρουσιάζει βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες να εξέρχονται αποβατικού σκάφους.

Δείτε το βίντεο:



ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Όσο ισχυρός κι αν νιώθει ο Τούρκος πρόεδρος, όποια ιδέα κι αν έχει για τις δυνατότητες του στρατού του, τα δεδομένα μιας εκτεταμένης εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα της Λιβύης είναι ξεκάθαρα, όπως εκτιμούν όχι μόνο οι Έλληνες Επιτελείς αλλά και γεωστρατηγικοί αναλυτές.

Ο βαθμός δυσκολίας ώστε να επιτύχει μια τέτοια επιχείρηση εκατοντάδες μίλια μακριά από τα εδάφη της Τουρκίας εκτινάσσεται στα ύψη. Ειδικά, όταν ανάμεσα στις δύο χώρες μεσολαβεί θάλασσα και εναέριος χώρος που ανήκει στην κυριαρχία κρατών όπως η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Αθήνα και Κάιρο έδειξαν τις προθέσεις τους αμέσως μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και έμπρακτα. Ακολούθησε η επίσκεψη Δένδια στη Βεγγάζη και ο σκληρές δηλώσεις της αιγυπτιακής ηγεσίας. Η Αθήνα ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων ακόμα και με στρατιωτικά μέσα αν χρειαστεί ενώ το Κάιρο έβγαλε στόλο και πολεμική αεροπορία στη Μεσόγειο για ασκήσεις. Και οι δύο χώρες φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσουν από τον εναέριο χώρο τους πολεμικά αεροσκάφη της Άγκυρας. Την ίδια ώρα άκαρπη αποδείχθηκε η προσπάθεια Ερντογάν εξασφαλίσει από το Μαρόκο στρατιωτικές βάσεις για τα αεροσκάφη και τα πλοία του, αναφέει ο Κ. Σαρικάς για το newpost.

Έτσι, η Τουρκία φαίνεται να αποφασίζει ότι δεν μπορεί να στηρίξει μια εκτεταμένη επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Λιβύη και να προχωρά σε μια λύση ανάγκης προκειμένου να δείξει την στήριξή της στην κυβέρνηση Σάρατζ.

Για το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο το οποίο «διαβάζει» και αναλύει κάθε στρατιωτική κίνηση της Άγκυρας η απόφαση Ερντογάν για ‘’χλιαρή’’ έως τώρα εμπλοκή ήταν αναμενόμενη. Όπως σημειώνουν Επιτελείς η Τουρκία προτιμά να περιμένει την κατάλληλη στιγμή παρά να αναλάβει δράση υψηλού ρίσκου με κίνδυνο να εξαναγκαστεί σε υποχώρηση πριν υποστεί ταπεινωτική ήττα.

Το ίδιο ακριβώς επισημαίνουν ότι ισχύει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάθε ενέργεια της Άγκυρας σε στρατιωτικό επίπεδο είναι προσεκτικά «ζυγισμένη» και πάντα η Τουρκία αποφασίζει να δράσει μόνο όταν νιώθει ότι έχει σε συντριπτικό ποσοστό τις πιθανότητες με το μέρος της. Και πάντα μετράει τόσο την ισχύ και αποφασιστικότητα του αντιπάλου όσο και τις πιθανές αντιδράσεις των μεγάλων ‘’παικτών’’ με συμφέροντα στην περιοχή. Όπως άλλωστε έκανε πρόσφατα και κατά την εισβολή στη Συρία.

Eν μεταξύ δυνάμεις του LNA βρήκαν ένα κέντρο διοίκησης ένα κέντρο ελέγχου του τουρκικής κατασκευής ΜΕΑ ΤΒ2. 

Νωρίτερα όπως σας ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Ο LNA κατέλαβε τουρκικά οχήματα KIRPI, ξεφτιλίζοντας τους Τούρκους.



ΠΗΓΗ: Pentapostagma.gr

  • Ετικέτες



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας