ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ EKTAKTO:Toυρκικό μαχητικό “βομβάρδισε” εικονικά τη ναυτική βάση της Λέρου

ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ EKTAKTO >Toυρκικό μαχητικό “βομβάρδισε” εικονικά τη ναυτική βάση της Λέρου

 μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε πριν από λίγο η Άγκυρα καθώς τουρκικό μαχητικό πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη ναυτική βάση της Λέρου προχωρώντας σε «εικονικό βομβαρδισμό»!

Οι τουρκικές υπερπτήσεις συνήθως γίνονται πάντα σε μεγάλα ύψη και κυρίως πάνω από ακατοίκητα νησιά μετά ξεκίνησαν πάνω από τα κατοικημένα νησιά και τώρα πέταξαν πάνω από την ναυτική βάση της Λέρου προχωρώντας σε ασκήσεις βομβαρδισμού στρατιωτικών και διοικητικών κέντρων.

H σημερινή τουρκική επιθετική ενέργεια είναι ένα «βήμα» πριν τον κανονικό πόλεμο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα η ναυτική βάση της Λέρου είχε έρθει στο προσκήνιο λόγω απώλειας πολεμικού υλικού που ανήκει στο ΠΝ.

Στο υλικό περιλαμβάνονταν δύο αντιαρματικά, “αμυντικού τύπου” χειροβομβίδες, νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων εκρηκτικών υλικών.

Τότε το ΓΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό”.

Στο μεταξύ την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι στην επιστολή του ο κ. Πομπέο αναφέρεται στην υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα ενώ καλεί και σε αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Επίσης, σε δυο σημεία της επιστολής, υπογραμμίζεται η δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα, καθώς αποτελεί σύμμαχο – κλειδί και κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Αρμενία και το Ιράν είναι πανέτοιμο στρατιωτικά στα κοινά σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Ο Θυμωμένος Έλληνας