«Κλειδώνει» ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η απόφαση του πρωθυπουργού

«Κλειδώνει» ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η απόφαση του πρωθυπουργού 

Το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την επιστροφή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση στους συνεργάτες του ότι πήρε τελικά την απόφαση του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  ΣΚΑΪ  ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κακώς συνδέεται η διαδικασία ψήφισης του εκλογικού νόμου με την προεδρική εκλογή και να μην εκπλαγούμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να ανακοινώσει το υποψήφιο όνομα πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου.

Κατά τις αυριανές συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται ορισμένοι να επιχειρήσουν να τον βολιδοσκοπήσουν για την υποψηφιότητα αλλά δεν αναμένεται να κάνει κάποια αποκάλυψη.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας είναι η 13η Φεβρουαρίου. Πιθανότατα, λοιπόν το όνομα να ανακοινωθεί νωρίτερα.

Το βασικό κριτήριο της επιλογής, όπως το έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός, είναι το πρόσωπο να χαίρει ευρύτερης αποδοχής, δηλαδή να μην ψηφιστεί μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ και να έχει την πολιτική εμπειρία προκειμένου συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση που επιδιώκει η κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr

τοδα εδώ

  • Ετικέτες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας