Μπαίνουμε στη Λιβύη - Ερντογάν: «Στη Μεσόγειο θα γράψουμε έπος σαν αυτό του Μπαρμπαρόσα- Θα σας σφάξουμε»....!

Μπαίνουμε στη Λιβύη - Ερντογάν: «Στη Μεσόγειο θα γράψουμε έπος σαν αυτό του Μπαρμπαρόσα- Θα σας σφάξουμε»....!


Σύμφωνα, μάλιστα, με την αξιωματική αντιπολίτευση, η Τουρκία πρέπει να «δώσει προτεραιότητα σε μια διπλωματική λύση» στη Λιβύη προκειμένου να μην χαθεί «κι άλλο μουσουλμανικό αίμα».

Γιατί βιάζεται ο Ερντογάν

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, αν και η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, οι εξελίξεις με την προέλαση των δυνάμεων του Χαφτάρ στα προάστια της Τρίπολης και ο βομβαρδισμός του αεροδρομίου Μιτάκα, που εξασφάλιζε τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της κυβέρνησης Σαράζ, προκάλεσαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στην Άγκυρα.

Παρά την ξεκάθαρη αντίθεση της Μόσχας, ο προεδρος Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τις πρώτες ώρες του νέου έτους, εμφανίστηκαν και πάλι διατεθειμένοι να προχωρήσουν άμεσα στην «επιχείρηση Λιβύη».

Και μια συμβολική κίνηση

Η επίσπευση ψήφισης από την τουρκική βουλή της εντολής την ίδια μέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed στην Αθήνα, αποτελεί ταυτόχρονα όμως και μια μια συμβολική κίνηση-απάντηση της Άγκυρας.

Η ενόχληση που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed στην Αθήνα αποτυπώνεται και στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος αντιπρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδια εναντίον της χώρας του και διεμήνυσε ότι κανένα σχέδιο που αποκλείει την Τουρκία δεν θα επιτύχει.

Ποιος ήταν ο Μπαρμπαρόσα
Φόβος και τρόμος των νερών του Αιγαίου και της Μεσογείου, ο ναυτικός και έμπορος αρχικά Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα έζησε μια ζωή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Ο Μπαρμπαρόσα ξεκίνησε από ένα ταπεινό ψαροχώρι της Λέσβου και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κωνσταντινουπολίτικη αυλή του σουλτάνου και από τα σκοτεινά κυβερνητικά κτίρια της Βενετίας μέχρι τα χλιδάτα παλάτια του Αλγερίου. Πρόκειται για τον γνωστότερο κουρσάρο και θαλασσοπόρο που η βιογραφία του αποτελεί σταυρόλεξο για γερούς λύτες.

Τέτοια ήταν η δεινότητα του στις ναυμαχίες και τόσο τρανό είχε γίνει το όνομά του στη Μεσόγειο που ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής δεν δίστασε να του αναθέσει την οργάνωση του πρώτου επαγγελματικού οθωμανικού στόλου (1533), μετατρέποντάς τον σε μια νύχτα από κουρσάρο σε αρχιμπέη του Αιγαίου και ναύαρχο του στόλου του τελικά!

Και βέβαια ο Κοκκινογένης αντάμειψε την παβρότητα του Οθωμανού αυτοκράτορα χαρίζοντας του την Αλγερία και την Τυνησία, οι οποίες περιήλθαν στα τούρκικα χέρια από τις πρωτοβουλίες του πρώην πειρατή.

Αλίμονο όμως, ο Μπαρμπαρόσα ήταν ένας αδίστακτος και ανελέητος άνθρωπος και το χρονικό της ζωής του είναι μια σταυροφορία πλιάτσικου, ανθρωποσφαγής και δουλεμπορίου. Κάτω από την προστασία του ίδιου του σουλτάνου (και εκτελώντας συχνά εντολές του), ο Χαϊρεντίν Πασά σκόρπισε τον θάνατο στα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη Μεσόγειο, ερημώνοντας με τις επιδρομές του νησιά ολόκληρα, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας Έλληνες που πουλούσε κατόπιν στα σκλαβοπάζαρα.

Οι ιστορικοί του καταμαρτυρούν σήμερα τις σφαγές στην Κέρκυρα (πάνω από 140 οικισμούς), την Αστυπάλαια και γενικότερα τις Κυκλάδες και Σποράδες, ενώ ορόσημο θηριωδίας παραμένει η σφαγή των Κυθήρων με πάνω από 7.000 αμάχους. Όσο για τη ζοφερή κληρονομιά του, ακόμα και 3 αιώνες μετά τον θάνατό του οι παράκτιες πόλεις της Μεσογείου μαστίζονταν από κουρσάρικες επιδρομές από τους επιγόνους του…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας