Η Βίαιη Θανάτωση Λύκου Συνεχίζεται Σε Ολόκληρη Την Ευρώπη! (Επιμέλεια Αντιγραφής και μετάφρασης από τα Αγγλικά: ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ο Giannhspotamia)

Η Βίαιη Θανάτωση Λύκου Συνεχίζεται Σε Ολόκληρη Την Ευρώπη!(Επιμέλεια αντιγραφής και μετάφρασης από τα Αγγλικά: ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ο Giannhspotamia)

Ενημέρωση : Αυτή η δημοσίευση ενημερώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019 για να προσθέσει νέες πληροφορίες για την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Σλοβακία.


Το προστατευόμενο καθεστώς του λύκου καθορίζεται από την ΕΕ. Ωστόσο, οι χώρες της ΕΕ όρισαν τι σημαίνει αυτό πρακτικά, συμπεριλαμβάνοντας τα είδη σε διάφορα παραρτήματα της οδηγίας για τους οικοτόπους χλωρίδας και πανίδας. Ως εκ τούτου, χώρες όπως η Σλοβακία, καθώς και οι περιφέρειες της Ισπανίας μπορούν ακόμα να συλλάβουν νόμους σε ένα ορισμένο επίπεδο. Ωστόσο, ακόμη και η Ισπανία σταμάτησε τις δραστηριότητες εξάλειψης του λύκου την περασμένη σεζόν. Εν τω μεταξύ, η παράνομη δολοφονία λύκων εξακολουθεί να συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Εδώ είναι μερικά σημεία που χρειάζονται διεθνή προσοχή.

Νορβηγία

Η νορβηγική περιφερειακή επιτροπή μεγάλων σαρκοβόρων αποφάσισε πρόσφατα να σκοτώσει τρεις πακέτα λύκων στις λεγόμενες ζώνες λύκων αυτό το χειμώνα. Οι ζώνες λύκων είναι στην πραγματικότητα περιοχές όπου οι λύκοι θα πρέπει να μπορούν να ζήσουν, αντί να πυροβοληθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι Νορβηγοί κυνηγοί θα προσπαθήσουν να σκοτώσουν άλλους 17 λύκους. Πολλοί νορβηγικοί οργανισμοί έχουν απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να καλέσει να σταματήσει τη δολοφονία. Το Υπουργείο θα αποφασίσει για την κατάσταση το Νοέμβριο.

Η απόφαση ακολουθεί πολλές δολοφονίες και διαδηλώσεις εναντίον της στη Νορβηγία και σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι, η Νορβηγία σκοπεύει να σκοτώσει ακόμη και το ήμισυ του πληθυσμού του . Ο σκανδιναβικός πληθυσμός λύκων πάσχει σοβαρά από αυτές τις επιπτώσεις. Υπάρχει λιγότερη γενετική ανταλλαγή μεταξύ των πληθυσμών, λόγω του γεγονότος ότι πολλοί μετανάστες λύκοι πεθαίνουν στην πορεία. Και η αποκαλούμενη γενετική αναπαραγωγή χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για τη μείωση του μεγέθους του πληθυσμού του λύκου. Ωστόσο, επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι ο σκανδιναβικός πληθυσμός λύκων μπορεί να ανακάμψει , αν το αφήσουν οι άνθρωποι. Στις 26 Οκτωβρίου, οι άνθρωποι θα πάνε στους δρόμους για να αποδείξουν και αυτή την απόφαση.

Δανία

Η Δανία είδε την επιστροφή του λύκου που συνέβη το 2012 μετά από σχεδόν 200 χρόνια. Ωστόσο, πέρυσι ένας κυνηγός πυροβόλησε έναν από τους λίγους λύκους στη Δανία. Ο κυνηγός καταγράφηκε σε βίντεο και συνελήφθη . Το δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο Αύγουστο ότι ο κυνηγός έλαβε ποινή μόλις 40 ημερών δοκιμασίας . Επιπλέον, ο κυνηγός έχασε τώρα την άδεια κυνηγιού του . Αλλά η ιστορία των Δανών λύκων δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 7 λύκοι έχουν εξαφανιστεί στη Δανία από το 2012. Αυτό που έχει απομείνει είναι ένας εκτιμώμενος αριθμός 4 ενηλίκων και 6 μικρών κυνηγών.

Εάν οι δανικές αρχές αντιμετωπίσουν τέτοιες κακουργίες για τη θανάτωση αυστηρά προστατευόμενων ζώων τόσο ήπια, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από την εκ νέου εξαφάνιση των λύκων στη Δανία.

Βέλγιο

Τα τελευταία νέα προέρχονται από το Βέλγιο, το οποίο καλωσόρισε τον λύκο πίσω μετά από περισσότερα από 100 χρόνια απουσίας. Ο λύκος που ονομάζεται Naya βρήκε έναν άνδρα τον Αύγουστο στα βελγικά δάση. Νωρίτερα φέτος, οι κάμερες φωτογραφικής μηχανής τη φωτογράφισαν καθώς έδειξε σημάδια εγκυμοσύνης. Ωστόσο, από 4,5 μήνες δεν έχει υπάρξει κανένα σημάδι της ή των νεογνών. Ο Αύγουστος περιπλανιέται ακόμα στο δάσος, αλλά οι επίσημες ειδήσεις βγήκαν αυτή τη βδομάδα ότι οι κυνηγοί πιθανότατα σκότωσαν τη Νάια .

Παρόλο που υπάρχουν σαφείς αποδείξεις, οι ειδικοί δηλώνουν ότι είναι πολύ απίθανο ότι ο λύκος πέθανε από άλλες αιτίες. Ωστόσο, η επίσημη έρευνα πρέπει να αποδείξει τι συνέβη με το βελγικό λύκο.

Αυστρία

Η Αυστρία είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο λύκος επανεγκαταστάθηκε το 2016. Δεδομένου ότι οι λύκοι εμφανίστηκαν στην Αυστρία το 2009 μετά από 127 χρόνια, οι ομάδες απαίτησαν να κρατήσουν ολόκληρη τη χώρα ή μεγάλα μέρη χωρίς λύκο. Εντούτοις, εντός δύο ετών εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία τρία πακέτα λύκων. Αλλά το 2019 η Αυστρία έχασε δύο πακέτα δύο για λαθροθηρία ( Info στα γερμανικά ), η οποία καθόριζε την επιστροφή του λύκου στην Αυστρία μαζικά. Η λαθροθηρία, που τροφοδοτείται από ακαδημαϊκές απαιτήσεις για ζώνες χωρίς λύκο, είναι ο λόγος για τον οποίο οι λύκοι επιστρέφουν στην Αυστρία τόσο αργά σε σύγκριση με άλλες γειτονικές χώρες.

Γαλλία

Με πληθυσμό περίπου 500 λύκων, η Γαλλία αποφάσισε να αυξήσει την ποσόστωση κυνηγιού από 12% σε 19% του πληθυσμού λύκου της νωρίτερα φέτος. Η ποσόστωση εκπληρώθηκε με 96 δολοφονίες το 2019 και οι γαλλικές κυβερνήσεις αποφάσισαν να ανανεώσουν την ποσόστωση για το 2020. Παρά το έντονο κυνήγι, η θήρευση των ζώων δεν μειώθηκε. Έτσι, η ΜΚΟ Ferus καλεί σε δράση για να σταματήσει αυτή η σκληρή "διαχείριση" λύκου, η οποία προφανώς δεν έχει οφέλη.

Σλοβακία

Λόγω ειδικών διατάξεων, η σφαγή λύκων επιτρέπεται επίσημα ως εργαλείο διαχείρισης στη Σλοβακία. Ωστόσο, η θανάτωση του άλφα αρσενικού και θηλυκού ενός πακέτου, αφήνοντας πίσω τα νεογνά, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως διαχείριση. Στο Tatra National Park, δέκα λύκοι σκοτώθηκαν το 2019, το οποίο είναι πάρα πολύ για μια τόσο μικρή περιοχή.

Η συνύπαρξη του ανθρώπου-λύκου

Η θανάτωση των λύκων δεν είναι η λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί και οι αγρότες. Αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των ζώων συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στη συνύπαρξη του ανθρώπου-λύκους παρά στη θανάτωση των λύκων. Πρακτικά παραδείγματα από πολλές διαφορετικές χώρες και περιοχές αποδεικνύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει. Εναπόκειται στους ανθρώπους να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ότι ο λύκος επέστρεψε.

 ΠΗΓΗ:European Wilderness Society.org


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Επτά όπλα της αρχαιότητας για τα οποία μάλλον δεν είχατε ακούσει ποτέ -Βίντεο.| O Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ξεκίνησε και επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών

Στο στόχαστρο τα τουρκικά Στρατηγεία: Φορτώνονται με διατρητικές βόμβες τα μαχητικά της ΠΑ - Έρχονται MM40 Exocet Block 3 για το ΠΝ - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ακύρωση του EuroPride ανακοίνωσε ο Βούτσιτς -H Σερβία είναι «υπό πίεση», αντιμέτωπη με «κάθε είδους προβλήματα».( Βίντεο ) - Ο Θυμωμένος Έλληνας