Μιλά και Ή πορδη του ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Ο πρόεδρος της Λιβύης Σαρατζ κατά της Ελλάδας: «Αν διαφωνείτε να πάτε στα διεθνή δικαστήρια»

Μιλά και Ή πορδη του ΕΡΝΤΟΓΑΝ!Ο πρόεδρος της Λιβύης Σαρατζ κατά της Ελλάδας: «Αν διαφωνείτε να πάτε στα διεθνή δικαστήρια» 

Μήνυμα κατά της Ελλάδας και της Ιταλίας έστειλε ο πρόεδρος της Λιβύης.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Λίβυος ηγέτης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ ,αναφέρθηκε στα μνημόνια με την Τουρκία αλλά και στη στάση της κυβέρνησής του.

«Είμαστε μια κυρίαρχη κυβέρνηση, έχουμε δικαίωμα να αμυνθούμε», δηλώνει σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που η ιταλική εφημερίδα ανήρτησε στην διαδικτυακή της πύλη σήμερα το απόγευμα.

«Αν η Ελλάδα ή η Ιταλία έχουν ενστάσεις σχετικά με το μνημόνιό μας με τον Ερντογάν, το οποίο αφορά τα χωρικά ύδατα, μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια», συνεχίζει.

«Εσείς οι ιταλοί τι περιμένετε; Να παραμείνουμε παθητικοί, ενώ αυτοί που μας επιτίθενται καταστρέφουν την πρωτεύουσά μας, δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζουν τα σπίτια μας;», ρωτά παράλληλα ο Αλ Σάρατζ.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ θεωρεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αλλά εκτιμά ότι δεν διαφαίνονται, ακόμη, ουσιαστικά αποτελέσματα».

Επίσης χρησιμοποιεί σκληρά λόγια κατά της Ελλάδας, «η οποία έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της να συνομιλήσει με την κυβέρνησης της Βεγγάζης και του Τομπρούκ, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, ενώ ο Χάφταρ διατάσσει την κατάσχεση τουρκικού πλοίου απέναντι από την πόλη Ντέρνα».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε, πως η Τουρκία θα αυξήσει την στρατιωτική υποστήριξή της προς την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο.

Διαβεβαίωσε επίσης για ακόμη μια φορά, «αποκλείεται» να οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, μέχρι η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια να εδραιωθούν στην χώρα.

Υπενθυμίζουμε πως η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, αν η κυβέρνηση Σάρατζ προχωρήσει στην διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος.

(φώτο: Eurokinissi)


Τοδα εδω

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

" Έφυγε" ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης , Βαγγέλης Παπαθανασίου . - Ο θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας