Κρανίου τόπος δάσος της Σάμου

Κρανίου τόπος δάσος της Σάμου

Πρόσφυγες και μετανάστες  το τελευταίο διάστημα ,  ετοιμάστηκαν για τον χειμώνα, χτίζοντας πρόχειρα σπίτια με ξύλα, τσιμέντο και πέτρες, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το Βαθύ.

Μέσα στο δάσος της Σάμου , όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι , μεταφέρονται  πάσης φύσεως υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν για να προφυλάξουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με  τα όσα  βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι μετανάστες αγοράζουν ξύλα και τσιμέντο, μαζεύουν πέτρες και ύστερα, φτιάχνουν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους.

Η άτυπη παραγκούπολη οικοδομείται σε δασική έκταση, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Μέχρι στιγμής, έχουν χτιστεί περισσότερες από 500 παράγκες, από μουσαμάδες και ξύλα. Και σε κάθε παράγκα διαμένουν πάνω από 10 άτομα.

Μάλιστα, η «παραγκούπολη» είναι χωρισμένη σε γειτονιές, καθώς σε άλλη γειτονιά διαμένουν οι Σύριοι, σε άλλη οι Αφγανοί και σε άλλη οι Αφρικανοί. Όμως οι περισσότερες παράγκες έχουν χτιστεί  με την αποψίλωση του δάσους,  ενώ η γύρω περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε κρανίου τόπο.

Οι εικόνες, οι οποίες καθημερινά δημοσιοποιούνται από κατοίκους της Σάμου, καταδεικνύουν την αδιαφορία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που ανάρτησε σήμερα κάτοικος της Σάμου  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και περιμένουμε τις αντιδράσεις από  την Δασική Υπηρεσία.

Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στην Σάμο κατανοούμε ότι, φιλοξενούνται και διαβιούν  κάτω από  απαράδεκτες συνθήκες, όμως αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιτίθενται, να καίνε και να καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους.

Είναι ντροπή σε μια ευνομούμενη πολιτεία να μην εφαρμόζει το γράμμα του νόμου ,παρά μόνο για τους ιθαγενείς», οι οποίοι σύρονται στα δικαστήρια με   τσουχτερά πρόστιμα,  γιατί θα κόψουν ακόμη κι ένα  δένδρο μέσα στην δική τους ιδιοκτησία .Αν και οι σημερινές εικόνες δεν βρουν τον στόχο τους, τότε άνετα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη διάλυση όλων  των υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας