ΔΕΝΔΙΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ!

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ!






Επίσκεψη στην Σερβία πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη, Δένδιας, και με την ευκαιρία έδωσε συνέντευξη στην σερβική κρατική τηλεόραση, RTS.

Κατ’ αρχάς, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης Κούλη Μητσοτάκη υπέρ της ένταξης Σκοπίων («Βόρειας Μακεδονίας», όπως την αποκάλεσε ο… «εθνικόφρων» υπουργός και Αλβανίας στην Ε.Ε. – για την οποία προεκλογικά ο Κούλης άφηνε υπονοούμενα ότι θα θέσει… βέτο:
«Επιτρέψτε μου να μιλήσω από την ελληνική πλευρά. Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια χώρα με την οποία οικοδομούμε μια σχέση, η Αλβανία είναι γείτονάς μας. Θέλουμε αυτή να είναι η πολιτική μας, τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν συνεχεία, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Δένδια αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ασφαλής κι αυτός απάντησε ως εξής: 

«Όσον αφορά στην Ελλάδα, η συμφωνία είναι απολύτως σώα και ασφαλής. Τηρούμε πάντα ό,τι έχουμε υπογράψει, ανεξάρτητα από το τι σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτό ισχύει, αυτό είναι το διεθνές δίκαιο, αυτό θα κάνουμε. Βλέπετε, υπάρχει μια Συνθήκη η οποία αποκαλείται Συνθήκη της Βιέννης, η οποία έχει σχέση με την εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών. Δεν μας επιτρέπεται να υποχωρήσουμε. Την έχουμε υπογράψει. Την τηρούμε. Και επιτρέψτε μου να πω, ας δούμε τη συνολική εικόνα. Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά είναι αυτό που θα ήταν χρήσιμο για τη συνολική περιοχή, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για την Ευρώπη, να δημιουργηθεί μια εταιρική σχέση με αυτές τις χώρες. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα με τη Βόρεια Μακεδονία. Το σημαντικό ζήτημα είναι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμμορφωθούν με αυτό».

Συμπέρασμα: ασφαλώς και μπορεί να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η κυβέρνηση του… last years «μακεδονομάχου» Μητσοτάκη ούτε που το σκέφτεται. Μπορεί όμως να την ακυρώσει η επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά οι Κούληδες θα την πιέσουν για να μην το κάνει!

Τοδα εδώ>> ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με στολές… Iron Man μέλη του βρετανικού Ναυτικού πετούν στον αέρα και επιβιβάζονται σε πλοίο (βίντεο)

Απίστευτη απάντηση του Μαξίμου στην νέα τουρκική NAVTEX που παρατείνει την εισβολή!

Στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του Aλμπερτ Μπουρλά - Ο θυμωμένος Έλληνας

Αναβρασμός στην τουρκία... Kατεχόμενη Σμύρνη: Αυτή είναι η γυναίκα που εκτέλεσε ο Γκρίζος Λύκος στα γραφεία του Κουρδικού HDP...!!!-Ο Θυμωμένος Έλληνας.

Υπουργείο εξωτερικών Τουρκίας:Η ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ρόδου, νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και Κρήτης είναι… «τουρκική» και άρα «το Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκική υφαλοκρηπίδας».

Κοροναϊός : Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα αφού έκανε το εμβόλιο – Συναγερμός στις Αρχές

Σε κατάσταση σοκ λόγω φ.α. η Γερμανία: «Μας επιτίθεται ο Πούτιν» λέει ο Γερμανός υπ.Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος - Ο Θυμωμένος Έλληνας

Ο Αζόφ εξοπλίστηκε με το ισραηλινό αντιαρματικό όπλο Matador( Βίντεο ) - Ο θυμωμένος Έλληνας

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. - Ο Θυμωμένος Έλληνας